Stor bøde og fængselsstraf: Politiet indfører nattelivszone i Aarhus

Østjyllands Politi indfører en såkaldt nattelivszone i Aarhus, som skal gøre det tryggere for folk at gå i byen.

Artiklens øverste billede
Politiet nattelivszone skal skabe tryghed i det aarhusianske natteliv. Arkivfoto: Philip Davali

Fra 27. oktober indfører politiet en såkaldt nattelivszone, der dækker flere gader Aarhus, hvor mange mennesker går i byen.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Zonen kommer på bagkant af en lovændring, der trådte i kraft 1. juli. Den betyder, at personer, der bliver dømt for bestemte former for kriminalitet, som er blevet begået i nattelivet, også kan idømmes et forbud mod at gå på barer, bodegaer, diskoteker og lignende i tidsrummet fra kl. 00.00 til kl. 5.00. Desuden betyder forbuddet, at de dømte ikke må færdes i nattelivszoner, som politikredsene har oprettet.

(Artiklen fortsætter under kortet)

I den omkransede zone gælder nattelivszonen i Aarhus fra 27. oktober. Kort: Østjyllands Politi.

I Aarhus vil det altså betyde, at dømte eksempelvis ikke må færdes eller opholde sig på Åboulevarden i Aarhus, og det er uanset hvor i landet, personen er blevet idømt forbuddet.

»Nattelivszonerne kan være med til at gøre det tryggere at færdes i byen, fordi vi får dømte voldsmænd væk fra de områder, hvor rigtig mange folk færdes i de sene aften- og nattetimer. Zonerne vil ikke påvirke helt almindelige lovlydige borgere, men er udelukkende et værktøj til at holde dømte kriminelle væk fra nogle af de steder i Østjylland, hvor flest mennesker går i byen,« siger politidirektør i Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman i pressemeddelelsen.

Overtræder man forbuddet, kan man i førstegangstilfælde se frem til en bøde på 10.000 kroner. Ved gentagelse vil straffen som udgangspunkt være fængsel i 30 dage.

»Får vi nys om, at en person bryder sit forbud, så er det en opgave, vi vil prioritere, og vores betjente, der patruljerer i nattelivet vil holde øje med personer, de ved er idømt et forbud. Vi kommer også til løbende at have særlige indsatser, hvor vi har særligt fokus på dømte, der ikke må færdes i nattelivet,« fortsætter Kirsten Dyrman i pressemeddelelsen.

I første omgang gælder nattelivszonen i Aarhus frem til 26. oktober i 2023.

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen