Test af artikel elementer

Artiklens øverste billede

Beatles har gjort det. U2 har gjort det. Og sidste onsdag gjorde Poul Krebs det så også - nemlig at tage del i den fine musikalske tradition, det er at give koncert fra toppen af et tag.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Med lav forårssol over Aarhus og Aros’ Rainbow Panorama som baggrundstapet kunne seere på Facebook, Youtube og Instagram følge den aarhusianske singer-songwriter og band dele ud af hitsene fra Musikhuset Aarhus’ tagterrasse.

Koncerten var en del af de ’hemmelige’ koncerter Musikhuset nu har arrangeret og livestreamet den seneste måneds tid fra forskellige steder i huset under konceptnavnet ’Secret Places’. Her har Ida Corr, Lau Højen og altså Poul Krebs leveret musik hjem i stuerne fra lokationer gæsterne normalt ikke ser, når de besøger koncertstedet. Hvor ventilationsrum i kælderen og snoreloft over store sal er blevet brugt som scene.

”Det er gået helt forrygende, der har været enorm god respons. Indtil videre har 132.000 set med, og det er inklusiv dem, der har set med live og efterfølgende på Facebook, Instagram og Youtube,” fortæller Musikhusets kunstneriske chef Jeppe Uggerhøj til Århus Onsdag.

Det er gået helt forrygende, der har været enorm god respons. Indtil videre har 132.000 set med, og det er inklusiv dem, der har set med live og efterfølgende på Facebook, Instagram og Youtube

Citat A

Kigger man på kommentarerne til koncertvideoerne, tegner der sig også et billede af en bred opbakning.

De mange æbler fra haver i Aarhus er blevet til 850 liter cider. Pressefoto

”Ved den seneste koncert kom der kommentarer fra Skagen, Thisted, Sjælland og også Tyskland – og selvfølgelig også en del fra Aarhus. Men det er skønt at se, at det når så bredt ud,” siger Jeppe Uggerhøj.

Vækker optimisme

Opbakningen er med til at give tro på tingene til, når man igen kan levere live-musik i livende live.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

”Det viser, at der er et generelt ønske og et behov for at få kulturelle oplevelser, og set fra vores eget snævre synspunkt er det selvfølgelig fedt, at vi som Musikhus formår at række så langt ud, og at vi rammer så bredt.”

Konceptet med de hemmelige koncerter er blevet til med fondsmidler i ryggen, og der bliver ikke genereret nogle direkte indtægter til Musikhuset. Alligevel ser Jeppe Uggerhøj det som noget koncertstedet får en hel masse ud af.

”Det er nogle andre ting vi får ud af det. Vi vil jo gerne gøre vores arbejde, og det er at lave fede koncerter. Så det er fedt at kunne sprøjte de her kulturvitaminer ud i stuerne. Det er fedt at fornemme, at vi stadig kan komme ud til publikum, godt nok på en anden måde. Og så får vi også mærket, at publikum stadig er derude og klar til de oplevelser, og så håber vi også på, at det kan være med til at minde dem om, at vi åbner snart.”

Det viser, at der er et generelt ønske og et behov for at få kulturelle oplevelser, og set fra vores eget snævre synspunkt er det selvfølgelig fedt, at vi som Musikhus formår at række så langt ud, og at vi rammer så bredt.

Citat B

Og hvis alt går vel kan Musikhuset Aarhus også åbne snart – helt præcist 6. maj. Hvilket også betyder, at der ikke flere hemmelige koncerter på menuen lige foreløbig.

Ole Olsen tager sine mangeårige erfaringer fra hotelbranchen med til Lübker Golf Resort, hvor han tager over som direktør, COO

»Hvis coronasmittetallet er på et nogenlunde fornuftigt niveau, og hvis de restriktioner vi må åbne med giver mening, så åbner vi 6. maj. Men det er dem, vi går og venter på nu, for vi ved ikke, hvordan vi må åbne. Hvis de nu sætter forsamlingsforbuddet til 10 mennesker indendørs, så giver det ikke mening at åbne en sal til 1.600 mennesker.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.