Firmaer dyster i Counter Strike

Hold fra forskellige firmaer dyster i e-sport for kollegaer. Her er der mulighed for at slå andre i samme branche i CS:GO

Artiklens øverste billede
E-sport foregår foran computeren, og man behøver derfor ikke sidde fysisk sammen, når man træner.

»Det her handler om, at computeren også samler fællesskaber. Om man spiller på arbejde eller efter arbejde, så giver det noget at spille sammen med andre, som har samme passion.«

Sådan siger Niels Thornberg, direktør i Yousee e-sport ligaen.

Passionen, han taler om, er computerspillet Counter Strike, helt præcist CS:GO. Ligaen kan sammenlignes fuldstændig med en kollegadyst i fodbold bortset fra, at her mødes man ikke på fodboldbanen, men foran computeren i det der kaldes Kollega Ligaen.

»Det er Interessant at spille mod andre, der deltager på samme grundlang som en selv. Ligesom når studier spiller mod andre studier. Vi har lyst til at spille mod andre, der minder om os selv. Og det er ikke alle, der kan eller vil mødes over fodbold, og i dag kan mange mødes over gaming. « siger Niels Thornberg.

Mødes på tværs af anciennitet

En af de helt store fordele ved e-sport fremfor fodbold eller badminton er, at har firmaet flere afdelinger i landet, kan holdet samles på tværs af afdelinger flere steder - ja sågar på tværs af grænser. For e-sport spilles foran en computer, og man behøver derfor ikke være fysisk tilstede for at spille sammen.

Flere af holdene kommer fra store firmaer, og her er det en fordel, at man møder kolleger fra andre afdelinger eller etager, som man ellers ikke ville have mødt.

»Man mødes også på tværs af anciennitet, fordi man mødes om sin passion for Counter Strike. Det kan både være advokaten og den studerende på afdelingen, der spiller sammen. De ville måske slet ikke have talt sammen, hvis ikke spillet bragte dem sammen,« fortæller Niels Thornberg.

Det giver et nyt sammenhold, og når man kender hinanden fra CS:GO holdet og har klaret banens hårde udfordringer der, så får man også et andet sammenhold i dagligdagen, der kan være gavnligt i arbejdet.

»Det bliver nemmere at række ud efter dem man kender fra holdet, og det kan give en nemmere arbejdsdag, fordi man arbejder tættere sammen,« fortæller Niels Thornberg.

Onsdags kampe

Kollega Ligaen foregår om onsdagen, hvor kampene mod konkurrenter foregår fra klokken 20.

»Så møder man eksempelvis hold fra Mcdonald’s eller Deloitte. Folk synes, det er sjovt at spille mod andre. Det er lidt som kollegaer, der dyrker badminton. Her gamer vi bare. Der er især mange fra It-branchen og reklamebureauer, der godt kan lide at game,« fortæller Niels Thornberg.

Yousee e-sport matcher altid med andre på samme niveau og helst inden for samme branche.

»Det er sjovt at kæmpe sammen om at blive de bedste i branchen,« fortæller Niels Thornberg

Sammenholdet styrkes blandt de kolleger der gamer, og hele firmaet kan heppe med, når de dyster mod andre arbejdspladser.

Træning i arbejdstid eller fritid

Ligesom enhver anden sport, så skal der også trænes i e-sport for at blive god til det og have håb om at slå konkurrenterne fra de andre firmaer. Derfor skal der games i flere timer for at kunne gøre sig godt i ligaen.

Hvor meget plads der gives i firmaet til at træne holdet er individuelt. Flere steder er firmaer begyndt at lave gamer-rum - på samme måde som mange har fitness rum.

»Vi ved, at der er flere, der gamer i frokostpausen. Og når de træner op til ligaen, så bliver det noget, alle i firmaet bliver interesseret i,« siger Niels Thornberg.

Mange hold træner i fritiden derhjemme, hvis de i forvejen har gamer-udstyret, som mange har.

For e-sport turneringer er vokset ud af gamingen. Mange af dem, der gamer i dag i eksempelvis CS:GO, er vokset op med en gamer-computer på børneværelset og har taget gaming med sig ud i voksenlivet, hvor udstyret er blevet forfinet og forbedret gennem årene.

»Vi har hardcore gamere, der sidder hjemme, fordi de har det gode udstyr. Men mange tager på netcafe og træner der sammen,« forklarer Niels Thornberg.

Deler ind efter niveau

Det er fire år siden, at Kollega Ligaen startede, og siden da har omkring 500 firmaer landet over deltaget i turneringen. Årligt er det nu omkring 150 firmaer, der deltager.

»Vi har en meget stor bredde. Vi har både dem, der virkelig kæmper for være de bedste og vinde. Og så har vi dem, der bare synes, det er hyggeligt at spille. Derfor er det vigtigt, at vi inddeler holdene i de niveauer, de er på. For det skal være sjovt for alle,« siger Niels Thornberg.

Der laves turneringer året rundt. Den sidste afsluttede turnering var vinterturneringen. Den blev vundet af et hold fra Elgiganten.

Ligaen foregår foran skærmene, så man møder ikke fysisk det konkurrerende hold.

»Vi er ikke der endnu, hvor man tager ud til det andet firma. Så skal vi have flere hold, for så skal de ligge tættere sammen geografisk. Men det er noget, vi håber på i fremtiden, for det handler også om det sociale aspekt i samværet. At møde nogen ligesindede. Derfor har vi også det årlige mesterskab, hvor man har mulighed for at møde dem, man har spillet imod,« fortæller Niels Thornberg.

Den 26. marts afholdes kollegamesterskabet i DGI huset i Vejle.

Her kommer omkring 1000 deltagere fra både firmaer, efterskoler og uddannelsesinstitutioner.

»Vi har otte kollega-hold fra firmaer, der kæmper om at blive mester. Og dem der vinder, de får naturligvis en pokal. Det får alle, der vinder en turnering,« fortæller Niels Thornberg.

Æren og en stor pokal

Man spiller nemlig altid om æren og en kæmpe pokal.

»Den får man, så den står på arbejdspladsen og skaber opmærksomhed om den indsats, som holdet har gjort. Og vi ved, at holdene er meget stolte af at få pokalen med på arbejde,« fortæller Niels Thornberg.

Læs meget mere om Yousee e-sport ligaen på esportligaen.dk



Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.