Konferencen kan være noget helt særligt

En god konference kan afholdes et utal af steder. Rammerne kan være alt fra en safaripark til en færge.

Artiklens øverste billede
Ærligt - det kan være en kedelig affære, at være til en konference, hvor man bare er tilskuer. Men er man på et særlig sted, kan pauserne redde det hele.

Lad os være ærlige. En konference kan blive et kærkomment afbræk fra en hverdag i et firma, hvor det meste af tiden går med at drifte. Så selvom det for virksomheden kan være en dyr affære enten at lave en konference selv eller at sende en eller flere medarbejdere på konference, så kan det i sidste ende være en god investering.

I hvert fald hvis man gerne vil have fokus på arbejdsglæde og trivsel blandt medarbejderne, der kan vende retur til jobbet med både ny energi, viden, indsigt og vigtige nye kontakter.

Men det kræver naturligvis, at konferencen er velarrangeret og tilrettelagt, for ellers kan det være en lang og kedelig affære at være på konference. Det er jo ikke meningen. Konferencen skal helst bidrage til glæde og udvikling for både medarbejdere og virksomheden.

Omgivelserne

Der findes utallige konferencesteder, hoteller og arrangører, der alle kan hjælpe med at planlægge en god konference. De tilbyder fantastisk service, og de er alle specialister i at lave konferencer.

Det faglige indhold må man selv komme med. Men rammerne, som kan være alt fra et flot hotel til et skib, kan man få hjælp til.

Ud over det praktiske, som pladser nok, av udstyr, mikrofoner osv, så er der også fokus på perfekt forplejning og omgivelser med smuk natur. Her kigger vi på nogle af de mere utraditionelle steder, hvor man kan holde sin konference og på den måde forkæle deltagerne lidt ekstra, fordi konferencen bliver noget helt særligt.

Bølgegang og havudsigt

Hvis man ellers er søstærk nok, så kan det blive en stor oplevelse at komme til konference ombord på en af DFDS’ store skibe.

DFDS Business Cruise oplyser, at et helt konferenceteam står til rådighed under hele arrangementet - som strækker sig over to dage.

Første dag mødes man klokken 10.15 på båden. Klokken 16.30 sejler man så mod Oslo, og her håber man på roligt vand. Næste morgen ankommer man til Oslo og kan fortsætte konferencen eller bruge tiden på teambuilding i Oslo på en af de lokale faciliteter. Turen går herefter tilbage til Danmark. Selvom pladsen er begrænset til skibet, så er der plads til helt op til 210 deltagere.

Skulle man være nervøs for høj bølgegang, så skal det nævnes, at skibene kan tåle temmelig store bølger, før det overhovedet kan mærkes.

Brug pausen på vilde dyr

I Ree Park, der ligger tæt på Ebeltoft, har man mulighed for at afholde en konference næsten helt traditionelt i et lokale med av-udstyr, god forplejning - og i bund og grund det, som alle gode konferencesteder tilbyder. Lokalerne er tematiseret - så her kan man blandt andet holde konferencen i en tipi.

Men det helt specielle er pauserne. For selve konferencen afholdes i lokaliteter inde i parken, og derfor kan pauserne bruges på de vilde dyr.

Fra Ree Park oplyses det, at man kan: Tage en safaritur på savannen i åbne landrovers, hvor man kommer helt tæt på næsehorn, giraffer, gnuer, antiloper, strudse med mere. Man kan også stige på et damplokomotiv og tage på en tur blandt ulve, bjørne og bisoner.

Skulle man have lyst til mere, så tilbydes der også staldbesøg hos løver og tigre - og man kan være med til at fodre de vilde hunde og geparder.

Cirkussalen

Selvom det er en hel traditionel konference man er på med oplægsholdere, networking og meget lyttetid, så er det en helt speciel kulisse at være i, når konferencen afholdes i den historiske Cirkusbygning i København.

Den meget store fordel ved stedet er beliggenheden tæt på Hovedbanegården, Tivoli og det indre København.

Konferencen kan afholdes i selve Cirkussalen, som er et auditorium med syv plateauer og scene.

Salen er stor - hele 1225 kvadratmeter - og der er højt, meget højt til loftet. Først efter 21 meter rammer man toppen.

Der er god plads til at mødes og netværke i pauserne, for foyeren er over 500 kvadratmeter stor.

Cirkusbygningen oplyser, at der er plads til op til 1000 deltagere i Cirkussalen. Fordi salen er så enorm, er der en minimum deltagelse på 200 personer.

Konference i et telt

Nu går vi ind i det mere mondæne konference sted. Smukke Grønnessegaard Gods ligger smukt ved Roskilde Fjord. Her kan man holde sin konference i et stor konferencetelt, der ligger ved siden af den private landingsbane bag godset. For her kan man lande med eget fly og deltage i konferencen.

Der er mulighed for overnatning ned til fjorden i såkaldte glamping telte. Det er luksus camping, hvor der både er el og toilet tæt på - og man sover i senge, selvom det er i telt.

Her lægges der også vægt på pauserne, der kan nydes med blandt andet en gåtur eller en dukkert ved stranden. Og endelig opfordres man også til bare at tage en pause og nyde udsigten.

Naturen er in

Til sidst skal nævnes at de fleste konferencesteder nævner naturen omkring dem. Naturen hvor man kan lave teambuilding aktiviteter eller bare nyde en stille stund. For det er vigtigt, at konferencen ikke bliver en fortsættelse af den travle hverdag.

Derfor er der da også mange hoteller med konferencefaciliteter, der fremhæver netop deres gode beliggenhed.

For naturen kan være en afgørende faktor, når minus og plusser efter konferencen skal gøres op.

Flere undersøgelser viser nemlig, at naturen er det bedste sted at lade op. Her er der mulighed for at finde ro og fred i naturen måske for sig selv et øjeblik, og det giver plads til den vigtige refleksion under en konference.

Er der ønsker om mere natur i konferencen, så spørg på stedet, for der er med garanti mulighed for både kanoture, guidede gåture og andre pauser i naturen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.