Husk at holde fri sammen med kollegaerne

Der findes mange andre festlige måder at holde firmafest end kun at spise og drikke. I kan starte med sjove teambuildings oplevelser - og slutte med en stoledans.

Artiklens øverste billede
Bliv rystet godt sammen inden festen med en god tur på vandet med Searangers. Foto Tom Nørgaard

Det har været en meget lang coronakrise, hvor de traditionelle firmafester har måtte lade livet. Men nu er der åbent i Danmark igen, og så er der al mulig grund til en god fest, så alle på arbejdet kan blive lidt forkælet og være sammen i andet end den daglige trommerum på arbejdspladsen.

Traditionelt er firmafester noget med at sidde ved lange borde og få god mad, rigeligt med våde varer og noget god underholding, så det gode humør kan varmes op. Er der ovenikøbet også musik at danse til, så er det en vellykket fest.

Og sådan en fest er stadig dejlig, så bare gi den gas.

Prøv teambuilding

Vi skriver 2022, og tiderne har ændret sig. Mange lever et sundere liv end tidligere med stort fokus på motion, kost og begrænset alkohol indtag.

Samtidig har eventbranchen, den branche der tilbyder alt det sjove, vi kan lave i vores fritid, udviklet sig i takt med, at vi også som befolkning har fået flere penge mellem hænder. Derfor er der kommet mange nye sjove oplevelser, man kan lave til en firmafest.

Og hvorfor ikke kaste sig ud i noget nyt og starte festen med en teambuilding aktivitet eller bare noget sjovt. Det giver både energi til kroppen og til hjernecellerne, og ikke mindst så er der mulighed for gode grin, samtidig med man som kolleger får en fælles referenceramme og gode oplevelser at kigge tilbage på.

Hvem ved? Måske ser du pludselig ham den irriterende, der aldrig sætter mælken i køleskabet, i et nyt lys, når han pludselig bliver til en sjov og modig mand, når han kastes ud i andre aktiviteter.

Bagefter kan man så nyde den gode mad, og hvad man ellers har lyst til.

Det afhænger naturligvis af, hvor mange man skal være til firmafesten. Her kigger vi på nogle events, der passer til mindre firmaer.

Escape rooms

Det er med god grund blevet meget populært at mødes sammen i et escape room. Flere steder i Aarhus tilbyder det.

Et escape room er, kort fortalt, et fysisk rum, hvor et hold deltagere skal samarbejde om at løse en mission bestående af en række gåder og opgaver på begrænset tid - typisk 60 minutter. Slutmålet kan være at finde en nøgle eller kode til udgangsdøren, deraf navnet escape room, men kan også være at finde en nøgle eller kode til et pengeskab eller en helt tredje mission.

Begrebet har udvidet sig til mere end at slippe ud af et rum. I Aarhus kan man komme på udendørs escape, hvor man skal løse forskellige mystiske gåder rundt om i smilets by.

Hos Brainescape har man satset på overraskende tekniske universer, der hjælper til at understrege de fortællinger, der ligger til grund for opgaverne. Her kan man blandt andet blive fanget i en hypnotisørs hjerne - og man får kun én time til at komme ud igen.

Uanset hvilken opgave, fortælling eller mission man er på i et escape room, så er det en sjov og udfordrende oplevelse. Og adrenalin suset mærkes, når man som hold har løst de svære opgaver - og så ovenikøbet på tid.

Oplevelser på vandet

I Aarhus er der meget vand, og det giver mulighed for mange oplevelser.

Man kan starte sin firmafest roligt, hvis man har en fælles passion for at fiske. Jo da - man aftaler at mødes på et godt sted, hvor der er stor chance for bid, og herfra kan man komme ned i gear, og lægge en god bund for en dejlig dag.

Er man til mere aktivitet og vind i håret, så arrangerer Searanger ved Marselisborg Havn mange forskellige ture. De beskriver sig selv som en flydende formidlings- og oplevelsesvirksomhed, der har til formål at servere autentiske og sjove oplevelser for alle. Udgangspunktet er havet.

Som firma kan man få skræddersyet sit arrangement med blandt andet guidet sejlads og en historisk tur fra havsiden.

Man kan sejle stærkt og komme helt til Tunø sammen, hvor man bliver bespist. Man kan lave mad sammen over bål med de fisk, der findes i havet omkring Aarhus og andre lokale råvarer - og det er blot et lille udpluk af, hvordan man holder en anderledes firmafest, hvor vandet omkring Aarhus er udgangspunktet.

Lækre cocktails

Alkohol i større eller mindre mængder hører til firmafester. Men hvorfor ikke gøre det lidt lækkert og give jer selv de bedste cocktails.

Holder man selv festen i firmaet, så er der mulighed for at leje en bartender, der dels kan lave lækre drinks, men som også kan undervise i, hvordan man laver gode drinks.

Der er også mange muligheder ude i byen for at komme på cocktailkursus - og her snakker vi ikke om en rom og jolly cola uden is.

Det er lækre cocktails med avancerede smage og spiselig pynt. Er man ikke til så meget alkohol, så kan man få meget lækre mocktails, som er cocktails uden alkohol. Som regel er der også lidt at spise, når man melder sig på cocktailkursus.

Stoleleg

Til sidst skal nævnes en helt gratis aktivitet, som med garanti både giver sved på panden og mange grin. Det er den helt klassiske stoleleg. Hvis du troede, du var blevet for gammel til det, så tro om igen.

Stoleleg er sjov i alle aldre. Her er opskriften:

En række stole stilles i en cirkel i midten af dansegulvet. Nu startes musikken og deltagerne danser rundt om stolene indtil musikken stopper. Når det sker, skal alle deltagerne forsøge at finde en stol at sætte sig på. Den deltager, der ikke når at sætte sig ned på en ledig stol, ryger ud af konkurrencen. Legen fortsætter, indtil der er fundet én vinder.

Man kommer til at gå tæt i kampen om stolene. Der kommer til at blive grinet og moslet rundt.

Alle er lige på tværs af alder, anciennitet og titel i firmaet, og det er bare sjovt.

Rigtig god fest.
Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.