Nye navne, ændringer og meningen bag: Spot Festival 2022 er begyndt!

»Vi vil vise, at vi har en bred talentskare indenfor forskellige genrer, vi har en masse mennesker, der har noget at byde på og som er ved at udvikle noget,« siger stifteren af Spot Festival.

Artiklens øverste billede
Omkring 270 musikkunstnere skal spille i løbet af de to dage, hvor Spot Festival sender lydbølger rundt i byen. Foto: Mille Winther
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Tykke skyer har hængt tungt over Aarhus hele dagen. Også da Spot Festival lod de første toner klinge fredag middag. Men som musikken spillede, og tiden gik, begyndte solen langsomt at bryde igennem skysprækkerne, og genspejlingen i de nyskænkede fadøl sendte for alvor festivalsfølelser rundt i Musikhusparken.

»Nu skal vi fanme have en fed fest,« råbte en ung gut til sin kammerat på vej ind mod scenerne.

Spot Festival 2022 er begyndt!

»Det vigtigste for os«

Musikken er så småt begyndt at buldre fra de forskellige scener i Aarhus, og nye som gamle kunstnere forbereder sig på skyde en af årets første festivaler i gang. Det samme gør festivalens stifter, Gunnar Madsen:

»Vi er spændte på, hvordan foråret folder sig ud for musikken. Og det gælder jo også for os. Vi kan mærke, at interessen er lige så stor som altid for at komme til at spille, og det, vi kalder vores gæster fra branchen - de møder op i samme tal som tidligere. Og publikumsmæssigt ser det også ud som om, der bliver fyldt op. Så alt tyder på, vi kommer i gang på en god måde, og det er det vigtigste for os. At komme i gang og få skabt grundlaget for at kunne lave det, vi laver.«

»Hele essensen af vores mission er at være en modvægt til en konkurrenceform, hvor man finder én vinder. Vi vil vise, at vi har en bred talentskare indenfor forskellige genrer, vi har en masse mennesker, der har noget at byde på og som er ved at udvikle noget,« fortæller stifteren af Spot Festival, Gunnar Madsen :Foto: Thomas Emil Sørensen

Småændringer i parken

Små hold af mennesker står og venter på at få det farvede armbånd om håndleddet, der inviterer dem til at tulle rundt i Musikhusparken. De skarpe gængere vil lægge mærke til, at sagerne på den grønne plads ser en anelse anderledes ud i år:

»Vores arealer udenfor musikhuset er ændrede, fordi man er gået i gang med Aros-byggeriet, og det lægger nogle restriktioner på, hvordan vi kan bruge de udendørsarealer i Musikhushaven. Og sådan vil det også blive de næste par år. Men det finder vi ud af – vi håber, folk synes om den måde, vi har skruet det sammen på. Ellers må vi jo lave det bedre næste år,« fortæller Gunnar Madsen, da Lokalavisen Aarhus fanger ham over telefonen.

Foto: Mille Winther

Back on the Spot

Men det er ikke det eneste, der er nyt i år. For musikfesten tyvstartede allerede i går, hvor Peter Sommer sammen med Selina Gin, The Raveonettes og iomfro hver især kunne kigger udover forventningsfulde publikummer.

Det nye arrangement, der fungerede som en slags forfest til festivalen, hedder Back on the Spot, og tanken bag er at sætte lys på store navne, der har et tæt forhold til festivalen og blande dem med to nyere skud, Selina Gin og iomfro, der begge havde Spot-debut i 2021.

»Det er i anledning af Music City 2022, at vi sammen med Musikhuset har lavet det arrangement. Jeg kunne se mange gode perspektiver i det, og så var det dejligt at høre de tre orkestre folde sig ud. Det var fedt,« siger Gunnar Madsen og tilføjer:

»Der var en utrolig dejlig kontakt mellem musikken og publikum. Man bakkede hinanden op, fordi man bare var glad for at være i gang. Det har vi trængt til.«

Og det var bestemt også stemningen torsdag aften. Der var ikke meget græs tilbage at stå på ved Parkscenen i Musikhushaven, da et par tusinde mennesker havde købt billet til Back on the Spot.

Glæden er...

I år er der omkring 270 musikkunstnere på programmet, og flere af dem har allerede været i gang. Blandt andre Thomas Axelsen med kunstnernavnet Sagt Pænt. Med en masse folk foran sig stod han som en af de første på Allé-scenen lige bag Parkscenen, hvor Peter Sommer spillede i går. Han er et af de mange nye bud på Danmarks musikscene - og lige netop dét er, hvad Spot handler om.

Thomas Axelsen/Pænt Sagt. Foto: Mille Winther
Kunstneren Pænt Sagt på Allé-scenen. Foto: Mille Winther

»Hele essensen af vores mission er at være en modvægt til en konkurrenceform, hvor man finder én vinder. Vi vil vise, at vi har en bred talentskare indenfor forskellige genrer, vi har en masse mennesker, der har noget at byde på og som er ved at udvikle noget,« fortæller stifteren Gunnar Madsen og fortsætter:

»Glæden er, når mange klarer sig. Det er ikke vores boldgade at et orkester skal være bedre end alle andre – der skal man over i konkurrencemusikken, hvor der er én vinder og resten er tabere. Vi er mere organiske hos os. Vi er jo en del af en proces, som er der i det, man kalder musiklivet eller ungdomslivet – dér, hvor man arbejder med sine kreative ideer, og dér skal vi bare skubbe, på og vi skal være med til at gøre det lettere at komme videre for dem, der kan.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.