Følg efter eventyrdigteren på Fyn

Nyd et weekendophold på smukke Fyn, hvor H. C Andersens spor er mange steder.

Artiklens øverste billede
Så smukt ligger Hindsgavl Slot, og måske har slottet den smukkeste udsigt i Danmark. Det mente H. C Andersen. Foto Shutterstock

Du kan ikke sige Fyn, uden at tænke H.C. Andersen. Og når du besøger Fyn, bliver det meget tydeligt, hvorfra han hentede inspiration til mange af de mange kendte eventyr. Naturligvis i Odense, men også mange andre steder på Fyn, kan du finde spor efter den store, danske digter.

H.C. Andersen var nemlig en hyppig gæst på fynske slotte og herregårde. I dag har mange fynske herregårde og slotte en særlig H.C. Andersen historie at fortælle. Dem kan man lære mere om, hvis man downloader appen Hans Christian Andersen Trail.

Vakre damer i Nakkebølle

Her får man historien om digterens færd til 17 fynske slotte, herregårde og steder, som har tilknytning til H.C Andersen.

Blandt andet kan man læse om Nakkebølle Gods i Faaborg, som Andersen besøgte i 1830. Her fandt han smukke damer.

»Igaar var jeg med paa en Herregaard: Nakkebølle, der er bygget i det 16. Aarhundred og seer ret antik ud. Damerne her i byen ere de vakreste jeg endnu har truffet...« skrev eventyrforfatteren blandt andet i et brev, han senere sendte til en ven.

Det hele kan læses i appen, hvor man også får praktiske oplysninger om adgangsforhold, overnatning og åbningstider. Mange af stederne er åbne for offentligheden, men andre er private boliger og må opleves på afstand.

De er med på ruten

De 17 steder, man kan gå i H. C Andersens fodspor er: Broholm Slot - Valdemars Slot - Hvidkilde Gods - Egeskov - Søbysøgaard - Nakkebølle Gods - Den Voigtske Gård - Holstenshuus Gods - Glorup Slot - Lykkesholm Slot - Hagenskov Gods - Hesselagergaard - Hindsgavl Slot - Hofmansgave Gods - Sanderumgaard - Odense Slot - H.C. Andersens Hus - Nyborg by.

Og selvom man ikke kan overnatte, så er der altid en fynsk kro eller hotel i nærheden, hvor man kan nyde et weekendophold, mens man hygger sig med H.C Andersen.

Smukke Hindsgavl

Hindsgavl Slot ved Middelfart fik i 1843 besøg af H. C Andersen, og her kan man i dag tilbringe et par dejlige dage. Og mon ikke man bliver ligeså begejstret for området, som H. C Andersen var:

»Naar de kommer igen til Middelfart, maa de endelig gaae eller kjøre op til Hindsgavl, hvor Fønss boer, det er tæt bag Middelfart og paa et punkt i haven der, har de den smukkeste udsigt i Fyen, jeg troer næsten i Danmark.., » skrev han blandt i et brev til en veninde.

Hindsgavl Slot byder gerne indenfor i de historiske omgivelser.

»På en miniferie hos os får I masser af plads, lys og frisk havluft. Uanset årstiden byder de naturskønne omgivelser på et væld af oplevelser. Vores 40.000 m2 store slotspark er én af Danmarks smukkeste, og her kan I slentre hånd i hånd, langs med vandet – og evt. fortsætte videre ind i skoven og ud i dyrehaven. Undervejs kan I samle appetit til middagen om aftenen, ligesom I har mulighed for at bestille en let frokost eller lidt lækkert hjemmebag,« lyder beskrivelsen på hjemmesiden Hindsgavl.dk

Hvidkilde Gods

H. C Andersen besøgte Hvidkilde Gods ved Svendborg to gange. Ved det første besøg i 1843 følte han sig, af uvisse årsager, ikke godt tilpas.

«.. derpaa overnattede vi på Hvidkilde, hvor jeg dog ikke følte mig hyggelig!« skrev han i et brev.

Historien melder, at han senere kom tilbage, og han befandt sig bedre ved det besøg.

Man kan ikke overnatte på Hvidkilde Gods i dag, men de tilbyder en række aktiviteter for hele familien. Blandt kan man køre på en helt nyanlagt mountainbike rute.

Skovhuggeren - hedder den nye 12 kilometer lange rute.

Naturligvis er der også jagt og andre aktiviteter på Hvidkilde Gods. Det kan man læse mere om på hvidkilde.dk






Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.