Pas på klimaet og pengepungen på samme tid

Artiklens øverste billede

Hvis du går op i klimaet og en grønne fremtid er du heldigvis langt fra alene. Normalt når vi træffer beslutninger, som er bedre for klimaet, er det ikke nødvendigvis bedre for vores pengepung. Vi betaler lidt ekstra, for at sikre os, at produktet har været så klima venligt som muligt.

Men der findes faktisk et område, hvor betænksomhed for klimaet og besparelser kan hænge sammen – nemlig strømmen i din bolig. Jo mindre du bruger, jo bedre er det for både Klimaet og din pengepung. Nedenfor finder du nogle nemme tips, som du nemt kan implementere i din hverdag!

Skift hvidevare

Ved første øjekast tænker du måske, at dette bestemt ikke lyder som en sund ting for pengepungen, men hør blot argumentet og vurder selv. Hvidevare, som f.eks. opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler er nogle af de tungeste strømslugere i din bolig. Men hvis du har ældre hvidevare, er der stor sandsynlighed for, at du kan bruge halvt så meget strøm på dette område, hvis du vælger at skifte dem ud. Der bliver konstant lavet nye hvidevare, der er mere sparsomme på strømmen, derfor kan det faktisk godt betale sig at udskifte efter nogle år.

Træk stikket ud af dine redskaber

I stedet for at lade diverse ting stå på standby, er det langt bedre bare at trække stikket ud og slukke helt for dem. Nogle gange kan der gå langt imellem du bruger f.eks. dine elektriske køkkenredskaber og i mellemtiden står de bare og sluger strøm og snupper mønter fra pengepungen.

Brug solenergi

Før i tiden var der ikke mange muligheder, når det kom til solenergi. Enten gik man hele vejen og fik lagt taget på, eller også ingenting. I dag kan man få flere forskellige redskaber – og ikke mindst lamper – som benytter solenergi, derfor kan du begynde at implementere dette med det samme!

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen