Populært surdejspizzeria overtager Und Butters lokaler i Aarhus

Det bliver Sprød by Bojesen, som er kendt for sine surdejspizzaer i Højbjerg, der rykker ind i lokalerne i Odensegade, hvor bageriet Und Butter tidligere lå.

Artiklens øverste billede
I slutnionge af september lukker Jan-Ole Herfurths Und Butter, og Sprød rykker ind med sine surdejspizzaer Foto: Sofie Amalie Skovsager
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Det bliver i surdejsfamilien, kan man godt sige, efter det onsdag er kommet frem, at det bliver Sprød by Bojesen, som overtager lokalerne i Odensegade 35 i Aarhus C, hvor Und Butter ligger lidt endnu.

»Det er lidt sindssygt og jeg glæder mig meget til at rykke ind på Frederiksbjerg med Sprød-pizzaerne,« siger en glad ejer, Rasmus Bojesen.

»Vi tror selv på, at vi har så godt et produkt, at vi kan udfylde en plads i det kvarter, som et af Aarhus’ bedste. Da Jan-Ole fra Und Butter spurgte mig, om jeg ville overtage lokalerne, var jeg ikke i tvivl. Hvis det skal være, skal det være nu. Jeg har selv boet lige om hjørnet i Tietgensgade, og jeg har læst på VUC, så det er som at komme hjem. Jeg vil gerne være med til at skabe noget mere liv her og kommer med et godt alternativ til områdets øvrige take away.«


Hos Spröd er man på fornavn med pizzaerne. Her er det Kristian, der frister til en sprød bid. Foto: Spröd

Rasmus Bojesen synes, at det hele er gået lidt stærkt. Det er ikke længe siden, at han blev uddannet tømrer, hvorefter han læste til skolelærer. Han blev straks tilbudt et job på Fredriksberg i København, men efter et år trak familien ham tilbage til Jylland.

»Der var så mange inspirerende spisesteder på Frederiksberg, så jeg begyndte at bage pizzaer i en stenovn i min have, da jeg flyttede til Højbjerg. Der manglede den slags her i Aarhus. Nu har jeg ansat tre italienske pizza-bagere, der er vokset op med pizzabagning og er virkelig dygtige. Vi kombinerer deres håndværk med de gode danske råvarer og skaber den bedst mulige smag,« forklarer Rasmus Bojesen.

Han håber, at folk på Frederiskbjerg vil sætte lige så stor pris på Sprød, som de har gjort i Højbjerg.

»En del af kunderne kører for at handle hos os. Det kan vi jo håbe, at de vil blive ved med,« siger han ydmygt.

Rasmus Bojesen åbnede Sprød by Bojesen med adresse i Højbjerg i juni 2020.

Det nye pizzeria i Odensegade åbner 1. november. Det glæder Und Butters ejer.

»Det er fantastisk, at Sprød vil overtage, så jeg kan overlevere lokalerne til nogen, der tilbyder et højklasse produkt. Jeg bor her på Frederiksbjerg og synes, vi mangler kvalitets-take away, « siger Jan-Ole Herfurth, der slutter sin tid i Odensgade af med en fest i slutningen af september.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.