Aarhus-restaurant nomineret til fornem pris
Ret med gris har opnået nominering til kokkekonkurrence.
Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer en række helt særlige priser til kokke og restauranter, som formår at lave gastronomi på et særligt højt niveau.
I år er den aarhusianske restaurant ET blevet nomineret i kategorien Årets Ret med Gris, oplyser landbrugslobbyorganisationen i en pressemeddelelse.
Den franskinspirerede Restaurant ET, som holder til på Åboulevarden overfor Europaplads, er eneste aarhusianske islæt i prisuddelingen, der uddeler priser i kategorierne gris, ost og fisk og skaldyr.
Gourmetrestauranten er med i konkurrencen for sin grisenakke ’royale’, som er en udgave af den franske Crepine a la Provence.
Alle de nominerede kokke og restauranter får besøg af en fagjury, der skal smage sig igennem de pågældende retter, hvorefter vinderne af konkurrencerne findes og præsenteres til en prisuddeling d. 28. november på Axelborg i København.
De populære kokkekonkurrencer ”Årets Ret Med…” blev første gang afholdt i 2011, hvor Årets Ret med Gris satte det hele i gang. Sidenhen har konkurrencerne vokset sig store, og i 2021 blev Årets Ret med Fisk & Skaldyr introduceret, mens Årets Ret med Økologisk Ost afholdes for første gang i 2022.
Og det er ikke tilfældigt, at det lige præcis er økologisk ost, som tilslutter sig de prestigefulde kokkekonkurrencer:
»De økologiske oste er ved at vinde stort indpas blandt de danske restauranter. Der produceres mange lokale økologiske oste af ekstrem høj kvalitet, og de bliver flittigt brugt i topgastronomien. Det vil vi gerne sætte fokus på, og derfor har vi valgt at tilføje Årets Ret med Økologisk Ost, så vi virkelig kan se, hvordan landets bedste kokke arbejder med det her store udvalg af økologiske oste,« siger seniorkonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling i Landbrug & Fødevarer, Anders Nicolajsen.
ddp