Nu har Poul Krebs gjort det i Aarhus

De mange seere vækker optimisme hos koncertstedets kunstneriske chef, der håber på at kunne åbne igen 6. maj

Artiklens øverste billede
Poul Krebs gav koncert fra Musikhusets tagterrasse sidste onsdag - et sted der normalt er forbeholdt koncerthusets medarbejdere.

Aarhus Beatles har gjort det. U2 har gjort det. Og sidste onsdag gjorde Poul Krebs det så også - nemlig at tage del i den fine musikalske tradition, det er at give koncert fra toppen af et tag.

Med lav forårssol over Aarhus og Aros’ Rainbow Panorama som baggrundstapet kunne seere på Facebook, Youtube og Instagram følge den aarhusianske singer-songwriter og band dele ud af hitsene fra Musikhuset Aarhus’ tagterrasse.

Koncerten var en del af de ’hemmelige’ koncerter Musikhuset nu har arrangeret og livestreamet den seneste måneds tid fra forskellige steder i huset under konceptnavnet ’Secret Places’. Her har Ida Corr, Lau Højen og altså Poul Krebs leveret musik hjem i stuerne fra lokationer gæsterne normalt ikke ser, når de besøger koncertstedet. Hvor ventilationsrum i kælderen og snoreloft over store sal er blevet brugt som scene.

”Det er gået helt forrygende, der har været enorm god respons. Indtil videre har 132.000 set med, og det er inklusiv dem, der har set med live og efterfølgende på Facebook, Instagram og Youtube,” fortæller Musikhusets kunstneriske chef Jeppe Uggerhøj til Århus Onsdag.

Kigger man på kommentarerne til koncertvideoerne, tegner der sig også et billede af en bred opbakning.

”Ved den seneste koncert kom der kommentarer fra Skagen, Thisted, Sjælland og også Tyskland – og selvfølgelig også en del fra Aarhus. Men det er skønt at se, at det når så bredt ud,” siger Jeppe Uggerhøj.

Vækker optimisme

Opbakningen er med til at give tro på tingene til, når man igen kan levere live-musik i livende live.

”Det viser, at der er et generelt ønske og et behov for at få kulturelle oplevelser, og set fra vores eget snævre synspunkt er det selvfølgelig fedt, at vi som Musikhus formår at række så langt ud, og at vi rammer så bredt.”

Konceptet med de hemmelige koncerter er blevet til med fondsmidler i ryggen, og der bliver ikke genereret nogle direkte indtægter til Musikhuset. Alligevel ser Jeppe Uggerhøj det som noget koncertstedet får en hel masse ud af.

”Det er nogle andre ting vi får ud af det. Vi vil jo gerne gøre vores arbejde, og det er at lave fede koncerter. Så det er fedt at kunne sprøjte de her kulturvitaminer ud i stuerne. Det er fedt at fornemme, at vi stadig kan komme ud til publikum, godt nok på en anden måde. Og så får vi også mærket, at publikum stadig er derude og klar til de oplevelser, og så håber vi også på, at det kan være med til at minde dem om, at vi åbner snart.”

Og hvis alt går vel kan Musikhuset Aarhus også åbne snart – helt præcist 6. maj. Hvilket også betyder, at der ikke flere hemmelige koncerter på menuen lige foreløbig

”Hvis coronasmittetallet er på et nogenlunde fornuftigt niveau, og hvis de restriktioner vi må åbne med giver mening, så åbner vi 6. maj. Men det er dem, vi går og venter på nu, for vi ved ikke, hvordan vi må åbne. Hvis de nu sætter forsamlingsforbuddet til 10 mennesker indendørs, så giver det ikke mening at åbne en sal til 1.600 mennesker.”

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen