Ny direktør: Briten der kalder Danmark for sit hjem

Ambitionen er at blive en af verdens mest anerkendte museer, lyder det fra Rebecca Matthews, der er ny direktør for Glasmuseet i Ebeltoft.

Artiklens øverste billede

Accenten er ’british upperclass’, men smilet og energien der stråler fra 53-årige Rebecca Matthews virker yderst jordnær.

Og netop det jordnære angiver den tidligere direktør for 700 studerende og langt over 85 ansatte på Goodenough College i London som en af årsagerne til, at hun nu skal være direktør for et glasmuseum i Ebeltoft med kun syv ansatte, en del frivillige samt en spirende større anerkendelse i kunstkredse, for at være et museum med høj kvalitetskunst og events.

Hun har ellers nok kunnet vælge og vrage, den tidligere direktør for British Council i New York og før det Global Partnerships, direktør for Government Relations ved Operahuset i Sydney.

I Danmark er hun kendt for sine fem år som direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Størrelse ikke vigtigt

”Det har større betydning hvad jobbet består af, hvilke udfordringer og hvilke kolleger jeg skal udføre det sammen med, end en titel som direktør for en masse ansatte i udlandet,” pointerer Rebecca Matthews indtrængende, da vi spørger hvorfor hun har valgt at blive chef for et mindre museum i Ebeltoft.

Det er i Danmark hun føler sig hjemme, selv efter adskillige år i både Australien, New York og England.

»Jeg kan godt lide at arbejde med danskere. Der er en samhørighed og en usnobbet holdning til jobbet og til dem du arbejder sammen med, som jeg ikke har mødt mange andre steder. I England bliver du spurgt og målt på, hvilket universitet du er uddannet på og hvor du bor. I Danmark spørger folk ikke om den slags, men kigger på dig som den du er,« forklarer Rebecca Matthews, der sammen med bestyrelsen har en femårs plan for glasmuseet klar.

Her er erfaringen som fundraiser og hendes lederevner på de andre kulturinstitutioner rundt om i verden, samt forståelsen for glaskunsten som en kunstart der skal kommunikeres i langt højere grad, nogle af de bærende elementer, der skal løfte Glasmuseet i Ebeltoft op i verdenseliten. Rebecca Matthews taler om at få alt omkring museet på et ’higher level’.

Hun er af bestyrelsen bag glasmuseet især nævnt for sine evner indenfor ledelse, strategi, markedsføring og fundrasing.

Især udfordringen med at sætte glaskunst på dagsordenen, både på sociale medier og i kulturkredse, lader til at tricke hende i stor grad.

»Vi har så mange anerkendte glaskunstnere i Danmark og verden og vi har et museum der viser kunst i verdensklasse, men det har i høj grad været andre kunstretninger der løbet med omtalen. Det vil jeg gerne ændre på.«

Verdenskendt er visionen

»Vi skal være verdenskendt og blandt de bedste i verden, intet mindre. Jeg sætter altid høje mål,« lyder det med største selvfølgelighed fra Rebecca Matthews, der tilføjer, at både internationale, nationale, regionale og de lokale partnerskaber, der indbefatter samarbejdet med interessante folk i Ebeltoft, er en stor del af hendes fortsatte plan.

»Ebeltoft er en velbeliggende turistby ved kysten med en ekstraordinær flot udsigt. Og de senere år har den udviklet sig til at være en by med kulturtilbud af en høj kvalitet. Det arbejde skal vi fortsætte med at forbedre og her skal vi naturligvis samarbejde med alle de kulturinstitutioner der i forvejen løfter Ebeltoft,« lyder det, mens hun blandt andet nævner Maltfabrikken, Fregatten Jylland, Filmhøjskolen samt en international frontløber som Kvadrat i den sammenhæng.

Siden hun blev ansat sidste år, har hun ikke spildt tiden. Først researchede hun hvilken størrelse Glasmuseet var og siden hun stoppede som direktør på Goodenough College i London i marts, har hun brugt tiden frem til tiltrædelsen 3. maj på at researche, tale med ledende folk i kunstbranchen og at spore sig ind på hendes nye kolleger.

Privat bor Rebecca Matthews i Beder med Christina Herzog, der er gymnasielærer på Silkeborg Gymnasium og hun har en 16-årig søn.

Planen er, at parret flytter til Ebeltoft, hvor Rebecca Matthews faktisk har boet i en kortere periode.

»Du kan tro jeg har travlt i øjeblikket. Vi leder og kigger efter en egnet bolig. Hver eneste dag går med at kigge,« smiler Rebecca Matthews og tilføjer:

»Jeg kan virkelig se, at Ebeltoft er en populær by at bo i. Det er svært at finde et sted at bo.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.