Tre performere med Tourette går på scenen

Usædvanlig scenekunst på ILT festival 2021

Artiklens øverste billede

Forestil dig, at du aldrig kan gå i biografen, teatret eller ud at spise. Ikke på grund af Covid-19, men fordi de bevægelser og lyde, som du ikke kan kontrollere, vil forstyrre alle andre. Sådan er det for spillerne i forestillingen ’Chinchilla Arsehole, eyey’. De råber bandeord, siger dyrelyde og bevæger sig ukontrolleret. Det betyder, at de næsten aldrig går ud i offentligheden, men under ILT Festival er det anderledes. Christian Hempel, Bijan Kaffenberger og Benjamin Jürgens, der alle har Tourette, indtager scenen på Aarhus Teater under ILT festival 2021 og viser en helt særlig forestilling om Tourettes syndrom.

Ukontrollerbare

’Chinchilla Arsehole, eyey’ er produceret af det tyske kompagni Rimini Protokoll, der er bredt anerkendt for at være doku-teatrets fornyende mestre, for at eksperimentere med scenekunstformatet og for at være én af vor tids mest interessante kunstnergrupper.

Chefdramaturg Hanne Lund Joensen fra Aarhus Teater ser ekstra meget frem til denne forestilling af Rimini Protokoll under ILT Festival 2021:

Jeg er sikker på, det bliver perspektiverende for mit eget relativt kontrollerede liv at være i selskab med det ukontrollerbare denne aften.

Hanne Lund Joensen, chefdramaturg, Aarhus Teater

»Jeg er sikker på, at jeg kommer til at opleve noget, jeg aldrig har oplevet før, når tre performere med Tourette går på scenen sammen med en musiker. Det virker jo ret umuligt at skabe en forestilling med folk, der ikke kan kontrollere deres udbrud, og de her performere skal leve med det ukontrollerbare hver eneste dag. Jeg er sikker på, det bliver perspektiverende for mit eget relativt kontrollerede liv at være i selskab med det ukontrollerbare denne aften.«

ILT Festival finder sted for syvende gang 27. - 30. maj og præsenterer alt fra fysisk teater til installationer, dans, dukketeater, musik- og teaterkoncerter og storslåede udendørs gadeforestillinger.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen