Debutroman om at skylde en sit liv

26. juni udkommer romanen "Skyldneren" af aarhusianske Peter Kristiansen

Artiklens øverste billede
"Skyldneren" er Peter Kristensens første roman. Handlingen udspiller sig i Aarhus. Pressefoto


Det er vinter i Aarhus. Tågen omslutter byen og menneskene i den. Michael er syg og har kort tid tilbage. En sen nat bliver han overfaldet uden for et diskotek. Han slipper uskadt fra episoden, men hans redningsmand er ikke så heldig. Michael føler stor skyld over at være den af dem, der overlever. Kan han betale tilbage på en eller anden måde? Han beslutter at bruge sin sidste tid på at opsøge nogen, der kunne have brug for hans hjælp, og om nødvendigt ofre sit eget udmålte liv for dem.

Forfatter Peter Kristiansen (f. 1969) stammer fra Djursland og er i dag bosat i Aarhus. Han er cand. scient. pol. og har tidligere publiceret kortprosatekster. Skyldneren er hans første roman.

”Hun læner sig ind over ham og fatter om hans tindinger med fingrene. Han kan se hendes ansigt svæve omvendt over sit. Det ser anderledes ud, når det vender på hovedet, og når huden får lov at hænge nedad. Kinderne er slappere. Hun mærker, at han betragter hende og ser ham i øjnene. Han ser væk, tænker på, hvad han gerne vil sige til hende. Hvordan han skal starte. Fortælle hvem han er.”

Forfatteren afholder åben reception 26. juni kl. 14-17 på Labyrinten 4 i Brabrand.

Læs også

Del artiklen