Populær surdejsbager åbner endnu et bageri i Aarhus

I løbet af sensommeren udvider DavidBreadhead med endnu et bageri i Ny Munkegade. Kunder kan forvente et udvidet sortiment.

Artiklens øverste billede
Brødet bliver bagt med stenformalet hvede- og ølandsmel fra Fru Møllers Mølleri og Samsø Mel. Foto: Privat

Den 24-årige David Milberg, manden bag DavidBreadhead, er kendt for sine surdejsbrød. Nu åbner den autodidakte bager sit andet bageri i Ny Munkegade 4 i Aarhus.

Mikrobageriet slog første gang dørene op 1. september sidste år på J.M. Mørcks Gade 7, hvor han indtil nu dagligt har bagt surdejsbrød af forskellig art. Og de er bogstavelig talt er gået som varmt brød.

Når dørene slås op til de nye lokaler i Øgaderne, flytter produktionen med, mens lokalet på J.M. Mørks Gade vil huse delikatesseafdeling og udsalg.

Åbningsdatoen er endnu ikke fastlagt, og der er nogle praktiske forhold omkring det nye bageri, som endnu ikke er på plads. David Milberg forventer dog at kunne byde kunder velkommen senest til september.

De nye lokaler på Ny Munkegade 4 i Øgaderne er i øjeblikket under renovering. DavidBreadhead forventer at kunne åbne i slutningen af sommeren. Foto: Privat

Udvidet sortiment

DavidBreadhead har indtil nu koncentreret sig om sin surdej. Hver dag bager han surdejsbrød, surdejsboller og forhandler rugbrød efter egen opskrift. Om onsdagens snurrer han kardemommesnurrer, og på udvalgte dage kan kunder købe pizzadej lavet på surdej.

Surdejsbrødet er omkring 32 timer undervejs og bliver bagt på mel fra Fru Møllers Mølleri og Samsø Mel.

Ifølge David Milberg kan kunderne se frem til et udvidet sortiment med blandt andet croissanter, madbrød, kager, færdigretter, kaffe og meget andet, når bageriet åbner i Øgaderne.

Startede som en hobby

Surdejssucceen startede som en hobby, hvor David blevet grebet af at bage med surdej derhjemme. Han begyndte at sælge ud på sin Instagram, og i takt med at interessen steg, indså han, at han måtte udleve drømmen om at starte sit eget mikrobageri.

David har en målsætning om at bage godt og frisk bagværk hver dag og lære fra sig. Derfor har han startet kurser og praktikforløb, hvor interesserede kan lære alt om, hvad det indebærer at bage med surdej.

David har i dag to ansatte og et cykelbud, som dagligt leverer brød til NaboKiosk på Frederiksbjerg. I forbindelse med udvidelsen vil surdejsbrødet forhandles flere steder i byen.

24-årige David Milberg står bag DavidBreadhead, som er kendt for sine surdejsbrød. Nu flyttes produktionen til Øgaderne, mens lokalet på J.M. Mørkcs Gade bliver til delikatesseafdeling. Foto: Privat

Kamp om krummerne

Aarhus er i rivende udvikling, hvad angår godt bagværk.

Senest har kaffebaren La Cabra åbnet nyt bageri, mens Jumbo Eatery & Bakery har udvidet med endnu et bageri på Frederiksbjerg, hvor surdejsbageriet undButter også har meldt sin ankomst i løbet af sommeren.

Jeg tænker dem ikke som konkurrenter. Vi er kollegaer, som hjælper hinanden. Aarhus er en stor by, så der er plads til det.

David Milberg, stifter af DavidBreadhead

Det skræmmer dog ikke den unge bager:

»Jeg tænker dem ikke som konkurrenter. Vi er kollegaer, som hjælper hinanden. Aarhus er en stor by, så der er plads til det. Vi differentierer os på hver sin måde med vores bagværk. Vi kan noget forskelligt allesammen,« siger David Milberg.

DavidBreadhead vil i løbet af sommeren annoncere åbningsdatoen på sit nye bageri på sin Instagram @davidbreadhead.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Øvrige cookies, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen