Ekstremsport går til kunsten

Kunsthal Aarhus præsenterer Go Extreme – et udstillingsprojekt, der er et møde mellem kunst og ekstremsport.

Artiklens øverste billede
The Balance Beam, Body Worlds. Pressefoto

Go Extreme handler om, hvordan ekstremsport og kunst sammen tilbyder nye perspektiver på menneskets jagt for at nå hinsides kroppens fysiske og mentale begrænsninger.

Til udstillingen har en lang række markante danske og udenlandske kunstnere skabt originale værker, der på forskellig vis udfordrer vores tryghedsskabende normer og skubber til grænserne for kunst og sport, krop og sind.

Sved og Schwarzenegger

Udstillingen består af tre dele: Ekstremernes anatomi, hinsides kroppen og ekstrem fitness.

Oplev blandt ande et helt rum i fødslens tegn, en life-size dobbeltskulptur af Arnold Schwarzenegger, der krammer med sig selv, fitnessrobotte, videoværker, hvor fantasi og realisme, middelalderriddere og MMA-kæmpere brager sammen til en undersøgelse af tvekamp skabt af Mauro Andrizzi med lyddesign af Den Sorte Skole, et ekstremt fitnesscenter med kampsportsarena, vægge med kunstig svedlugt, en anatomisk figur fra Body Worlds og meget mere!

Ekstrem kunstfestival

Gennem et halvt år byder Go Extreme ud over selve udstillingen også på et program af arrangementer. Her kan nævnes:

Maratonkoncert med komponist og musiker Marie Højlund. De to ultraløbere Stine Rex og Kristina Schou Madsen løber maraton på løbebånd under koncerten, open air-filmvisninger under Aarhus Festuge af ekstremsportfilmene The Big Blue, Man on Wire og Free Solo, hardcore-koncerter i kunsthallens MMA-arena, DM i Mixed Martial Arts og kamsportstræning med instruktører for både børn og voksne.

Du kan også møde ekstremsportsprofiler heriblandt base-jumper Ellen Brennan, klatrer Esben Seir, ultraløber Stine Rex og surfer Casper Steinfath eller købe specialdesignet tøj som henholdvis MOLO og Les Deux har skabt i forbindelse med udstillingen eller smag den unikke Go Extreme-øl brygget af Svaneke Bryghus

Fernisering er 28. august kl. 16-24, og udstillingen løber til 30. januar 2022.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen