Den Jyske Opera holder premiere i Musikhuset

Den Jyske Operas opsætning af Inkognito Royal får premiere i Musikhuset Aarhus 18. august.

Artiklens øverste billede
Inkognito Royal sætter spørgsmålstegn ved, om det virkelig var på en almindelig fredelig gåtur, at Kong Frederik den 8. faldt om og døde... Pressefoto

Musikhuset Aarhus udbygges og holder sommerferielukket, men huset er ikke tomt. Den Jyske Operas teknikere, kunstnere og kreative kræfter er i fuld gang med at flytte produktionen af Inkognito Royal ind på Store Scene i Musikhuset Aarhus.

Teknikerne har nu bygget scenografien op, som blandt andet vil danne rammen for hotellet, hvor den danske kongefamilie befinder sig i Hamborg 1912.


Vil du hver onsdag have overblikket over byens kulturliv direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Århus Onsdags nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Århus Onsdag på listen og tryk tilmeld.
d

Opera med jazz og musical

Det store sangerhold har været i gang med prøveforløbet siden 7. juni og flyttede i sidste uge prøverne fra Frichsparken i den ene ende af Aarhus ind i Musikhuset i centrum af Aarhus.

Det bliver noget andet end de klassiske operatoner, der normalt lyder, når der er opera på programmet. Både musical, jazz og flere andre genrer har sneget sig ind i Inkognito Royal, som den danske prisvindende komponist Karsten Fundal har skrevet.

Konger på bordel

Der går rygter om, at Kong Frederik den 8. døde under en spadseretur, men skulle angiveligt være faldet om af et hjerteanfald på et nærliggende bordel. Er det mon sandt? Dét udforsker Inkognito Royal i en kombination af musik, dans, sang og skuespil.

»Det bliver alt andet end en historietime. Publikum kan se frem til at blive underholdt og overrasket,« siger operachef Philipp Kochheim, som er idémanden bag.

Ikke nok med at flere genrer og stilarter kan opleves i Inkognito Royal, så synges der både på dansk, engelsk, tysk og fransk. Oven over scenen vises danske overtekster.

Verdensstjerne på rollelisten

»Handlingen er en interessant indfaldsvinkel til Danmarkshistorien, og rollen er en vidunderlig blanding af alvor og humor,« siger sopran Susanne Elmark, der synger rollen som Dronning Lovisa.

Susanne Elmark har sunget på de største scener i udlandet og er nu tilbage i Danmark for at synge i Inkognito Royal.

I Inkognito Royal kan man møde både Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor og et stort internationalt sangerhold bestående af 25 solister. Tyske Andreas Daum kan opleves for første gang hos Den Jyske Opera i rollen som Kong Frederik den 8.

Introduktion

Hvis man hurtigt vil forberedes til Inkognito Royal, kan man deltage i en gratis introduktion 20 minutter før forestillingen. Den kan bookes her.

”Inkognito Royal” spiller i Musikhuset Aarhus’ Store Sal 18., 19., 21. og 22. august 2021. Se mere på musikhuset.dk

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen