Big Bang 2 – Collective Matter danser gennem gaderne

Nønne Mai Svalholm præsenterer publikum for koreografiske værker, skulpturer og dans under en kurateret vandring igennem Aarhus Centrum.

Artiklens øverste billede
Nønne Mai Svalholm og designer Henrik Vibskov er hovederne bag den bevægende teaterkonstruktion. Pressefoto

Kunstnerisk leder og koreograf Nønne Mai Svalholm har inviteret multikunstner – og designer Henrik Vibskov og en række toneangivende scenekunstnere til at samskabe BIG BANG – Collective Matter.

Big Bang – Collective Matter er andet værk i Svalholms Big Bang-trilogi. Første værk ’Primus’ havde premiere den 1. september 2020 på Åbne Scene, Godsbanen i Aarhus. Det anmelderroste værk var en parafrase over biologiske, psykologiske og kunstneriske begyndelser.

Om Svalholm

Nønne Mai Svalholm arbejder konceptuelt med genren koreografisk scenekunst, dans, performance, skulptur og installation. Hendes arbejde er tværæstetisk, hvor krop og bevægelse iscenesættes som skulptur, og hvor skulpturen iscenesættes som performance og begivenhed. Den kunstneriske vision er at behandle eksistentielle spørgsmål og udfordre den koreografiske tænkning.

Svalholm har blandt andet udviklet et dogme, hvor hun iscenesætter ikke-traditionelt-skolede kroppe i alderen 60+. I hendes værker bliver den erfarne krop et symbol på transformation, tid, liv og død. Det bliver en rejsende trope, som findes i hele verden. Med iscenesættelsen af kroppen, objekter og symboler, åbner Svalholm op for nye fortolkninger af subjektet, objektet, menneskelivet og den verden vi er en del af.

Big Bang – Collective Matter er en gestus til den tid vi har sammen, til livet og til at følges ad. Det er tærskler, vi krydser, og riter, vi gennemgår.

En 2 km rute

Værket begynder på Aarhus Teater og bevæger sig til Bispetorvet, derfra til Elviraminde ved Klosterport og ender på taget af Godsbanen.

Det sker 1.-4. september kl. 16, 17, 19 og kl. 20

Forestillingen varer 2 timer og 15 minutter med pause undervejs og følger en rute på to kilometer. Aldersbegrænsning på 12 år.


Vil du hver onsdag have overblikket over byens kulturliv direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Århus Onsdags nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Århus Onsdag på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen