Ny Kammermusikfestival overlever corona

Et kritisk opstartstidspunkt for en ny festival har ikke sat en stopper for Kammermusikfestivalen, der trods corona kan afholdes for tredje gang i år.

Artiklens øverste billede
1. violinist i Aarts Quartet, et kammerensemble fra Det Jyske Musikkonservatorium. Pressefoto

Det Jyske Musikkonservatorium er igen medarrangør af Aarhus Kammermusikfestival, der blev afviklet for første gang i 2019, som på trods af corona blev gentaget i september 2020 og som nu igen bliver afholdt i Aarhus.

Det er i Musikhuset, det sker 24.-26. september.

Unge talenter

Kammermusikfestivalen er en festival, hvor yngre internationale topkunstnere spiller sammen med nogle af landets bedste, helt unge musikere. Og en festival som vil udbrede glæden ved denne intime musikform, blandt andet ved netop at præsentere unge talenter.

Lørdag 25. september kl. 13 kan publikum eksempelvis opleve koncerten ”Musikalske Stjernefrø” med kammerensembler fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Otte koncerter

Ved i alt otte koncerter hen over weekenden præsenteres en bred vifte af klassisk kammermusik i forskellige formater – blandt andet. tre aftenkoncerter med enestående og storslået kammermusik og to eftermiddagskoncerter i form af en kortere, intim musikoplevelse.

Festivalen får blandt andet. besøg af den franske strygekvartet Quator Arod som i 2017 blev udnævnt som “BBC New Generation Artist”. Blandt de optrædende er også brødrene Jonathan og Nicholas Swensen samt soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester, Mathias Kjøller.

Festivalen finder sted i Musikhuset Aarhus og arrangeres i et samarbejde mellem Musikhuset, Det Jyske Musikkonservatorium og en lille gruppe ihærdige musikstuderende, blandt andet fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Se mere og køb billet på aarhuskammermusikfestival.dk

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen