Café med live-jazz og andet godt til ørerne og ganen

Der er livemusik på Cafe Støj hver torsdag, fredag og lørdag – og de fleste jazzkoncerter ligger om torsdagen.

Artiklens øverste billede
Der er livemusik tre gange om ugen på Café Støj. Torsdagen er for det meste jazz'et. Pressefoto

Cafe Støj åbnede 1. marts 2020 i Sydhavnen Aarhus. Her er cafe om dagen og spillested om aftenen.

En del af jazzscenen

Cafe Støj har gjort sit indtog på jazzscenen i Aarhus. Med deres jazz-koncept Leth’s Jazz, som præsenterer både udenlandske verdensstjerner samt lokale dygtige upcoming jazzmusikere, har det århusianske jazzpublikum fået et nyt tilholdssted.

Rækken af Leth’s Jazz koncerter her i efteråret er netop skudt i gang, da den lille intime scene fik besøg af den amerikanske jazzsanger Kenny Washington. Hans seneste album, ’In a Hurrry’, var i 2020 nomineret til en amerikansk Grammy, så det var en kunstner på absolut øverste hylde, der besøgte Aarhus.

Det står i en pressemeddelelse fra caféen.

»Vi forener alle jazzgenrer i løbet af efteråret med besøg af både etablerede jazzmusikere som svenske Jan Lundgren og amerikanske Indra, og nye danske jazzstjerner som Oilly Wallace og Svaneborg Kardyb. Vores mål er at tilbyde jazzoplevelser i helt intime rammer, hvor man i den grad kan mærke musikernes kvalitet og spillelyst. Det giver også det utrænede jazzpublikum en særlig oplevelse, så vi håber at tiltrække gæster, som ikke pr automatik ville tage til en jazzkoncert,« fortæller Kristian Leth, jazzbooker på Cafe Støj.

På Café Støj kan man først hygge sig med en middag og dernæst nyde livemusik. Foto: Helle Arensbak. Pressefoto

Mad og koncert samlet

Den lille cafe på hjørnet af Jægergårdsgade og Strandvejen har meldt sig på banen som et sted, hvor man sætter sig ind og nyder en helstøbt oplevelse. Medejer af Cafe Støj, Claus Quiding forklarer, at gæsterne på Cafe Støj kan sidde og spise inden koncerten, og ikke skulle stresse over, om man nu når koncerten, da den foregår i samme rum.

»Jeg tror de fleste musikelskere har oplevet at sidde på en restaurant og været stresset over, om nu man kunne nå at spise færdig fordi man skal til koncert. Her har vi lagt det hele sammen, så du ikke behøver flytte dig. Du kan spise og snakke inden koncerten, så lytter du og klapper, og derefter bliver du siddende og får en drink, og ofte en snak med musikerne,« fortæller Claus Quiding.

Der er livemusik på Cafe Støj hver torsdag, fredag og lørdag – og de fleste jazzkoncerter ligger om torsdagen. Hele programmet samt billetsalg foregår via cafestoj.dk.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen