Internettets skraldemænd

Over hele verden arbejder de i det skjulte for at sikre, at vi ikke oplever stødende materiale på nettet. Men hvad sker der egentligt med et menneske, der dagligt skal rumme hele verdens ondskab?

Artiklens øverste billede
Det Kongelige Teater og Husets Teater zoomer ind på internettets skraldemænd i forestillingen "Googleren". Pressefoto

Forestil dig at være ansat som indholds-moderator på internettet. Hver eneste dag at skulle gennemse videoer af halshugninger, børneporno og tortur – helst uden at tage arbejdet med hjem. Teaterforestillingen ”Googleren” kortlægger det hårde, endeløse og repetitive arbejde bag techgiganternes pæne facade.

Instruktør Petrea Søe og dramtiker Julie Glargaard udtaler i pressemeddelelsen:

»Der bliver hver dag uploadet millioner af videoer og billeder, og selvom det er fristende at tro, at det kun er en hård og afstumpet kerne, der deler voldsepisoder og andre menneskers ulykke, er faktum et helt andet. Vi klikker, vi deler og vi hærdes – alt imens vores behov for underholdning bliver mere og mere ekstremt, og grænserne udviskes mellem rigtigt og forkert.«

Internettet glemmer aldrig

Mads arbejder hos en af Googles underleverandører. Hver dag møder han ind for at fjerne det indhold, vi andre ikke må se. Han har et kompliceret regelsæt at forholde sig til og kun ganske få sekunder til hvert billede eller video.

Efter at have arbejdet med internettets mørke sider i knap et år, har Mads sat sig for at lære andre at passe på sig selv. Han har fået lov til at holde et foredrag om sikkerhed på nettet, og det er her, vi møder ham. Mads ved virkelig, hvad han taler om og formår et langt stykke hen ad vejen at holde facaden, men langsomt begynder mørket at krybe frem.

Verden er blevet et forkrøblet og truende sted, og Mads kan ikke længere forholde sig til rigtigt og forkert. Internettet glemmer aldrig – og det gør en indholdsmoderator heller ikke.

”Googleren” gæster Teatret Svalegangen 25.-27. oktober.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen