Glasmuseet Ebeltofts direktør skifter til Aros

Rebecca Matthews er onsdag blevet præsenteret som ny direktør på Aros i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Rebecca Matthews, der stod spidsen for kulturhovedstadsåret i Aarhus, er onsdag blevet præsenteret som ny direktør på Aros. Arkivfoto: Kasper Heden Andersen

»Jeg glæder mig utrolig meget til at være en del af Glasmuseet Ebeltoft, der forener det ypperste af dansk og international glaskunst,« lød det i en pressemeddelelse, da Glasmuseet Ebeltoft tidligere på året præsenterede Rebecca Matthews som ny direktør.

Men det samarbejde blev ganske kort. For blot fem måneder efter er Rebecca Matthews onsdag blevet afsløret som ny direktør på Aros.

Her overtager hun styrepinden fra Lise Pennington, der har været konstitueret direktør, siden norske Erlend G. Høyersten i sommer forlod direktørposten på det aarhusianske kunstmuseum. Det skete på baggrund af en ekstern undersøgelse af arbejdsmiljøet på Aros. Senere beskrev flere medier, herunder Lokalavisen Aarhus, at der var tale om krænkelser og problematiske arbejdsforhold. Blandt andet kom Lokalavisen Aarhus i besiddelse af en skriftlig klage til bestyrelsen fra flere Aros-ansatte, som kritiserede Erlend Høyerstens opførsel i forbindelse med en fejring af regnbuens ti års jubilæum.

Rebecca Matthews er ikke et nyt ansigt i Aarhus. I fem år var hun således direktør for Aarhus 2017-fonden, der stod for kulturhovedstadsåret – et arbejde, som hun blev hædret med Dannebrogordenen for. Med et CV bestående af internationale topposter inden for kunst og kultur er hun nu den næste til at lede og udvikle Aros.

Læs også

Del artiklen