Kendte salsamusikere i nyt orkester

Et nyt aarhusiansk salsaorkester er blevet dannet af gode, erfarne kræfter – Sóngoro Cosongo er navnet.

Artiklens øverste billede
En nyt salsaorkester ser dagens lys. Men medlemmerne er velkendte ansigter for mange. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Det nye, aarhusianske salsaorkester Sóngoro Cosongo har debutkoncert 3. december klokken 21 på V58. Der hvor blandt andet Cordero y Los Gran Daneses huserede i 1990’erne.

Der er flere folk med fra dengang, hvor salsaen toppede i smilets by: Claude Chichon, Kim Neergaard og Kristian Lassen for eksempel. Men i det nye orkester er der også unge sprudlende kræfter som Thit Helbo Møller, der bestyrer conga’erne.

»Missionen er klar: At genstarte salsabølgen! Livsglæde er da lige det vi har brug for, her mens en ny runde coronarestriktioner truer,« skriver orkesteret i en pressemeddelelse.

Del af miljøet

Orkesteret Sóngoro Cosongo står på skuldrene af kunstnere fra salsaens guldalder i 1970’erne – legender som Pete ”El Conde” Rodriguez, Ray Baretto og Johnny Pacheco, der alle var en del af salsaens fødsel og det berømte Fania Allstars-orkester. Musikerne i dette aarhusianske power-salsa-orkester har gennem mange år har været en del af det toneangivende lokale salsamiljø i orkestre som Jorge Cordero y Los Gran Daneses, Sexteto, Llego la Hora med flere.

Orkesteret er drevet af kærligheden til en fantastisk musiktradition med rødder i blandt andet Puerto Rico, Cuba og latinamerikanske miljøer i USA.

Navnet, Sóngoro Cosongo, er taget fra en digtsamling af samme navn skrevet af den cubanske poet Nicolás Guillén i 1931. Digte der ligesom orkesteret hylder musikken og livet.

Læs også

Del artiklen