JALLA:19 – Kulturfest i Gellerup

Opgang2 Turnéteater inviterer til forestillingerne 4 Ever og Rottweiler under Jalla:19.

Artiklens øverste billede
Forestillingen "Rottweiler" kan opleves som en del af Jalla:19. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

7. og 8. december 2021 afholder Opgang2 turnéteater nummer 19 i rækken af traditionsrige Jalla:-kulturfestivaler. Der inviteres indenfor til forestillingerne ”4 ever” og ”Rottweiler” – del 1 og 2 i den trilogi, der i marts 2022 afsluttes med forestilling ”Hjertebank”, der har premiere på Aarhus Teater.

Festivalen strækker sig over to dage, med 4 Ever tirsdag 7. december og Rottweiler onsdag 8. december. Begge dage varmer Hasle Skoles strygerensemble MusikSak op inden forestillingerne.

Jalla:19 finder sted på Gellerupscenen, Gudrunsvej 78, 8220 Brabrand, begge dage klokken 19-20.30.

Forestillinger og musik

4 Ever er Reumertvinder og en dramatisk venskabsfortælling.

Rottweiler havde premiere på Aarhus Teater i 2019 og er en gribende forestilling om familie.

MusikSak er et strygerorkesterprojekt, under Aarhus Musikskole med børn og unge fra Hasle Skole, med det formål, at fremme samarbejde og respekt gennem musik.

Vigtig i corona-tid

Huda Chaaban er udviklingskonsulent i Aarhus og har gennem en årrække deltaget i Opgang 2’s kulturfestivaler:

»Når Jalla-festivalen kommer til Gellerup, så rykker den musikken, dansen, sangen og teateret tættere på et publikum, der måske ellers ikke vil have muligheden for at opleve dette. Og ligeledes er der god mulighed for, at denne kunst møder et publikum, det ellers ikke ville møde. Programmet samler mennesker på tværs af alder, sprog og køn, hvor man i løbet af aftenen deler en fælles oplevelse sammen.«

Det samme lyder fra kunstnerisk leder i Opgang2, Pia Marcussen, når hun skal beskrive, hvorfor Jalla-festivalerne er vigtige, ikke mindst i en Corona-tid.

»Når vi bringer en Jalla:-festival til Gellerup, bringer vi kunsten i spil og samler os om væsentlige emner i livet: Kærlighed, tilhørsforhold og respekt,« siger Pia Marcussen.

De gratis billetter skal forudbestilles på info@opgang2.dk. Læs mere om forestillinger og festival på www.opgang2.dk/jalla.

Læs også

Del artiklen