Kunstner jager mening og udstiller varm luft

På Claus Ejners udstilling kan man se mange fotos af blandt andet af 16 rystede colaer uden brus, som han har drukket.

Artiklens øverste billede
Der er mange skøre ting udstillet på Se! af Claus Ejner. Blandt andet en smilende mariekiks. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Kunstneren Claus Ejner gør i en ny udstilling status over overtrætte vatpinde og bordtennisbolde med en problematisk attitude i forhold til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Desuden afslører han, hvor en stor klat bearnaisesovs er begravet, og viser et stykke papir med eksem plus en konvolut fyldt med varm luft og meget mere.

Det kan man læse i en pressemeddelelse om udstillingen, der også indeholder en skulptur af 500 stykker printerpapir, der holder ferie og tre bemalede bronzeskulpturer af brugte viskelædere.

Udstillingen tæller også et maleri, en storsmilende mariekiks, ni tegninger og konvolutter med henholdsvis varm luft, mørke, søvn og Antikonformitet.

Claus Ejners kunst tager udgangspunkt i, at livet er absursd. Pressefoto

Et tekstværk gengiver, hvorledes Claus Ejner dovner en hel dag og en konceptuel undersøgelse.

Claus Ejners kunstneriske praksis er i sin essens eksistentiel og bygger på den anskuelse, at verden eller livet, eller hvad man nu vil kalde det, er ubarmhjertig meningsløs, nok ikke uforståelig, men i hvert fald absurd.

Men som et stykke flamingo på et stormfyldt hav nægter han at drukne. Han bevæger sig bare videre i en konstant jagt efter en dybere mening med tilværelsen eller i hvert fald stumper af mening - som det nogle gange lykkes at finde, andre gange ikke.

Derfor skal værkerne ses som resultater af undersøgelser eller som udsagn.

Udstillingen åbner fredag 3. december kl. 17 i Se! Og kan ses til og med 21. december.

Læs også

Del artiklen