I en verden af videospil

Multimediekunstneren Lu Yang udstiller på Aros.

Artiklens øverste billede
Pressefoto: Lu Yang, DOKU, screenshot.

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Shanghai-baserede Lu Yang stormer frem på den internationale kunstscene, og ARoS præsenterer nu kunstnerens første soloudstilling på et europæisk kunstmuseum.

I pressemeddelelsen fra museet kan man læse, at udstillingen Digital Descending tager form som et blinkende totalunivers af lyde, skærme, videoer og computerspil i et sanseligt og overgearet digitalt univers. Publikum bevæger sig igennem Lu Yangs virtuelle parallelverden beboet af guder og dæmoner, helte, krigere og cyborgs inspireret af universer kendt fra gaming, manga og østlige religioner.

»For mange mennesker, især yngre, er gaming-verdenen et virtuelt parallelunivers, som kan synes mere interessant, opslugende og stimulerende end den virkelige verden. Lu Yang er meget optaget af det mulighedsrum, der frigøres i disse parallelle verdener. Her kan du eller din digitale figur få superkræfter, skifte roller og zappe på tværs af tid og rum,« siger museumsinspektør og udstillingsansvarlig på ARoS Jeanett Stampe.

I de forskellige værker på udstillingen optræder kunstnerens kønsneutrale avatar. Lu Yang kalder det for en digital reinkarnation, fordi kunstneren skabte Doku på baggrund af en højteknologisk ansigtsscanning af sit eget ansigt, der gengiver udtryk næsten 100 procent.

Om Lu Yang

Multimediekunstneren Lu Yang (født 1984) skaber værker, der afspejler en tværfaglig blanding af religion, filosofi, neurovidenskab, psykologi og moderne teknologi, og som henviser til levemåder og strukturer af både naturlig og religiøs oprindelse. Resultaterne omfatter både computerspilsystemer, 3D-animerede film, computerspilsinstallationer, hologrammer, motion capture-performanceværker, virtual reality og softwarebaserede manipulationer.

Kunstneren samarbejder også med anerkendte videnskabsmænd, psykologer, performere, designere, eksperimenterende komponister, musikproducenter, robotvirksomheder og popstjerner.

Udstillingen er på niveau 1 på Aros og kan ses frem til 24. april.

Læs også

Del artiklen