Julekoncert med prisvindende kor

Koret Ars Nova giver gratis koncert i Skt. Markus Kirke.

Artiklens øverste billede
Ars Nova koret giver gratis julekoncert i Skt Markus kirke. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Der er i julekoncert i Skt. Markus kirke søndag d. 12. december kl. 19 med koret Ars Nova.

Ars Nova Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ensemblets chefdirigent og kunstneriske leder siden 2003 er den anerkendte engelske dirigent Paul Hillier.

Ensemblet har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden – og har igennem årene turneret i mere end 35 lande.

Ars Nova har indspillet en lang række cd’er, der har vundet adskillige priser; heriblandt en Grammy for The Little Match Girl Passion med musik af David Lang (med Theatre of Voices på Harmonia Mundi).

Heinrich Schütz har en helt særlig plads hos Ars Nova, idet gruppen i årene 2008-2011 har indspillet komponistens samlede dramatiske værker til påske og jul.

De fire cd’er (Dacapo) har høstet utallige roser i både ind- og udland. I forlængelse heraf blev gruppen i oktober 2014 inviteret til at være artist in residence ved den tyske Heinrich Schütz Musikfest i og omkring komponistens hjemby Dresden.

Ved koncerten 12. december synger koret værker af Sweelinck, Rheinberger, Poulenc og Pärt samt traditionelle christmas carols fra ind- og udland.

Der er gratis adgang.

Læs også

Del artiklen