Traditionsrig julekoncert i domkirken

Musikkonservatoriets julekoncert er tilbage.

Artiklens øverste billede
Medvirkende ved årets julekoncert er Det Jyske Musikkonservatoriums kammerkor, pigekor, symfoniorkester, brassband og Rama Brass. Solister: professor Henrik Brendstrup, cello adjungeret professor Palle Mikkelborg, trompet adjungeret professor Wayne Siegel, computer professor Jens Christian “Chappe” Jensen, saxofo. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Corona-pandemien ramte blandt meget andet også sidste års julekoncert i Aarhus Domkirke med Det Jyske Musikkonservatorium.

Men i år er konservatoriet klar til at genoptage den fine tradition med at invitere hele byen indenfor til en musikalsk juleoplevelse med de mange talentfulde unge studerende på byens musikkonservatorium.

Koncerten i år er uden entré, så alle, der har lyst til at tilbringe små halvanden time i selskab med de unge, entusiastiske studerende, bare kan møde op.

Der er både velkendt og mindre kendt julemusik på programmet, med konservatoriets kammerkor, pigekor, brassband og symfoniorkester.

Carols, barok og nyt

Koncerten byder blandt andet på sødmefyldte engelske carols og på sprød barok i form af Corellis italienske julekoncert.

Desuden byder den på hele to uropførelser. Dels et stykke for orkester af en af konservatoriets unge lovende kvindelige komponiststuderende, Anna Noemi Schrader. Dels et stykke af professor Jens Christian ”Chappe” Jensen, som gør brug af hele fire solister.

Solisterne i det nye stykke af ”Chappe” er blandt andet adjungeret professor og jazztrompetist Palle Mikkelborg, adjungeret professor Wayne Siegel på computer og celloprofessor Henrik Brendstrup.

Der er med andre ord tale om et stykke musik, der favner musikalsk meget bredt.

Julekoncerten i Aarhus Domkirke er fredag 10. december kl. 15. Billet via musikkons.dk.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen