Hverdagsracisme i Domen

Foreningen "Tal Ud" vil gøre det mindre tabubelagt at tale om den racisme, man kan opleve til dagligt. De afholder et event med flere indslag i Domen.

Artiklens øverste billede
Der er flere kendte bidrag til snakken om hverdagsracisme i Domen 10. december. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Racisme og dens mange ansigter i hverdagen er på dagsordenen, når den aarhusianske anti-racistiske forening ”Tal ud” holder event i Aarhus på Menneskerettighedsdagen 10. december.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse om eventet, der bliver afholdt i Domen.

Pandemi-racisme

Via digt, talk og musik skabes der et rum for at tale om den racisme, som opleves i hverdagen.

Der findes kun en race. Menneskeracen. Det slog Unesco fast i en erklæring i 1950. Der findes forskellige hudfarver, men kun en race. Vi er ens. Racismen udspringer af raceopdelingen af mennesket, og den forstærkes under en pandemi. Det har historien vist, og det opleves også herhjemme. Der er behov for fokus på racisme i hverdagen, mener foreningen ”Tal ud”, der derfor har inviteret nogle vigtige stemmer i racisme-debatten til at tale om racisme i hverdagen i Danmark.

»Det er en vigtigt aften, især på grund af den stigende smitte. Det er netop under pandemier, at racismen blomstrer. Også herhjemme. Asiatere og somaliere har tidligere stået for skud og har fortalt deres oplevelser om stigende had under corona til os. Derfor er denne aften mere vigtig end nogensinde. Vi overholder naturligvis alle corona-restriktioner, og vi kræver corona-pas for at komme ind, « fastslår forkvinde Suzanne Skærbæk fra ”Tal ud”

”Tal Ud” har inviteret forfatter Mikas Lang, Menneskerettighedskonsulent Tara Skadegaard, aktivist og debattør Prince Henry samt forretningsmanden James Thomas til at give deres syn på hverdagsracisme i Danmark. Og som musikalsk indslag spiller aarhusianske Lotus Nois og JJ Paulo.

Racisme er stadig tabu

”Tal Ud” ønsker at gøre det legitimt for alle at tale om racisme, både online og ansigt til ansigt.

»Vores følgere har oplevet det vakuum, der er i forhold til ikke at kunne tale åbent om racisme uden, at der bliver peget fingre, at folk ikke går i forsvar, eller at man stiltiende bukker hovedet i skam. Der er intet skamfuldt ved at opleve racisme – det er helt normalt. Og det vil vi ændre på. Oplysning er det første vigtige skridt for at nedbryde fordomme – og alle er velkomne i dialogen,« siger Suzanne Skærbæk.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.