Digte skrevet i og om Aarhus

Den prisvindende beatpoet Claus Høxbroe er tilbage med sin 22’ende digtsamling, ’Bærer dagene som kister’.

Artiklens øverste billede
Claus Høxbroe er en produktiv herre, og hans 22. digtsamling udkommer i januar 2022. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

»Jeg nyder at komme rundt i landet, møde nye mennesker, suge nye stemninger ind. Jeg er svært glad ved Hotel Royal, det giver et fantastisk afsæt til at kaste sig ud i byen og gå på opdagelse, en helle midt i byen hvor jeg kan søge tilbage og finpudse de oplevelser jeg har fanget ude i Aarhus’ gader,« forklarer digteren Claus Høxbroe, der netop har udgivet sin 22’ende digtsamling ’Bærer dagene som kister’.

I ’Bærer dagene som kister’ svinger Claus Høxbroe pennen med lyst, og sproget synger til den lyse morgen - ikke blot fra de danske breddegrader, men også fra den vide verden, som igen er kommet på menuen og lader rejsedigtene pible frem.

»’Bærer dagene som kister’ er som en nyforelskelse. Fuld af liv og lyst til at tage for sig i en sådan grad, at det er nær umuligt at lægge bogen fra sig. Dagene er højtbelagte, dagdrømmene garanteret, og nætterne lyse, lune og længe ventede,« skriver udgiver Gentlemen’s Jockey Club i pressemeddelelsen om udgivelsern.

Et kendetegn for den travle digter, at han altid er aktuel med et nyt spoken word-album eller en ny digtsamling, og at han altid er at finde på scener i Danmark eller i udlandet.

Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet over 30 udgivelser. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger, antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 3.000 gange fordelt på otte lande. Høxbroe er også indehaver af Publikums Prisen til Poesiens Dag og Dan Turèll Prisen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Læs også

Del artiklen