Fra Aarhus til Kathmandu i jagten på et meningsfuldt liv

René Jøhnke holder foredrag i Dansk-Nepalesisk Selskab om sin velgørende organisation, der hjælper skolebørn i Nepal.

Artiklens øverste billede
Lærer Archana sammen med to af sine elever. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Som 25-årig rejste René Jøhnke til Nepal i jagten på et liv, der gav mening. Efter tre års arbejde i udviklingssektoren stiftede han Changing Stories – en velgørende organisation med en vision om at skabe en verden, hvor alle børn lærer.

René vil fortælle om sin egen rejse om på den anden side af jorden i jagten på det meningsfulde liv, om ønsket om at skabe en anderledes velgørende organisation og om Changing Stories arbejde for at skabe en verden, hvor alle børn lærer.

Det gør han på Dokk1 torsdag 20. januar kl 19. Der er entre, hvis man ikke er medlem ad Dansk-Nepalesisk Selskab.

Changing Stories

I en pressemeddelelse om foredraget, kan man læse, at Changing Stories i praksis igangsætter intensive læringsforløb for skoleelever, der er faldet bagud i skolen og hjælper dem dermed med at komme tilbage på rette spor. Og det giver god mening. For uddannelse er nøglen til et liv med mindre fattigdom, færre børneægteskaber, bedre sundhed og muligheden for, at børn kan tage deres fremtid i egne hænder.

René vil fortælle historier fra Nepal og fra foreningens projekter. Som for eksempel dengang, René mødte Astha, mor til en af eleverne i Changing Stories projekter. Hun fortalte, hvordan hun og hendes mand havde gjort alt, hvad de kunne for at give deres søn Pawan en god uddannelse. Men Pawan havde altid haft det svært i skolen, var dumpet til eksaminer og havde flyttet skole flere gange. Forældrene havde været tæt på at give op. Men så en dag, lidt over en måned efter at Pawan var startet på det intensive læringsforløb, var han kommet hjem fra skole med en stak bøger og havde sat sig ned for at læse. Astha fortalte os, hvordan det var først gang nogensinde, hun havde hørt sin søn læse højt fra en bog.

Det er derfor, Changing Stories eksisterer, nemlig for at give børn som Pawan den uddannelse og de muligheder i livet, som han og hans familie fortjener.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen