Glas, stål, keramik og collager forenet i skulpturer

Første solo-udstilling fra Ditte Lyngkær på Galleri Lene Bilgrav.

Artiklens øverste billede
Ditte Lyngkær: ”DLP21-B7/”, 2021. Metal, farvet glas, mundblæst opalglas og cyanotopi på glas. 50 x 50 cm. Fotograf: Julie Stavad

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Ditte Lyngkær fra Mårslet udstiller for første gang solo hos Galleri Lene Bilgrav. På udstillingen præsenterer hun en række helt nye værker i henholdsvis glas og stål, keramik og collager af cyanotopier på papir.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra galleriet.

Fragmenteret helhed

Hver skulptur er bygget op af del-elementer i glas, som på hver sin måde er fragmenteret, men som kommer til at repræsentere en helhed, når det opleves i stålrammen. Det handler både om struktur, sammenhold og orden, men også om fastholdelse og ubevægelighed. Det er strukturering af noget strukturløst og en undersøgelse af spændingsfeltet mellem kontrastfyldte materialer som skrøbeligt glas og stabilt stål.

Glasmotiverne laves både med cyanotopi på glas og farvet glas. Cyanotopi på glas er en teknik, som kunstneren har udviklet i forbindelse med en udsmykning til Forsvaret.

Aktuel med podcast

Ditte Lyngkær (1977) er uddannet i 1999-2004 Konsthögskolan i Malmö, Sverige. Hun bor i Mårslet og arbejder i Århus. Hun er aktuel med en helt ny podcast Etno-Kunst, som handler om forholdet mellem kunst, etnografi og repræsentation. Se mere om Dittes kunstneriske praksis på www.dittelyngkaer.dk

Udstillingen kan opleves på Galleri Lene Bilgrav, Vestergade 56a i Aarhus C fra 14. januar til 19. februar.

Læs også

Del artiklen