Guide: Her er ti af de bedste fastelavnsboller i Aarhus

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Redaktionen har samlet ti bud på fristende fastelavnsboller i Aarhus.

Artiklens øverste billede
For Emma bager tre glutenfri slags fastelavnsboller – de kan både købes friskbagte eller frosne. Foto: For Emma
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Heldigvis tager de fleste bagerier forskud på fastelavn allerede i januar, så du kan nå at smage de mange lækre fastelavnsboller, Aarhus har at byde på.


Spejlblank chokolade på toppen og surdej i bolledejen. Der er ikke noget overladt til tilfældighederne i bageriet hos Jumbo. Heller ikke når det gælder fastelavnsbollerne. Foto: Jumbo


Den med surdej

Jumbo er kendt for sine surdejslækkerier, og fastelavn bliver ingen undtagelse.

I år kan man på Jumbo få en gammeldags fastelavnsbolle på surdej med vaniljecreme og hvid chokolade, dyppet i mørk chokoladeganache. Som om det ikke var nok disker de også op med en svensk semlor med masser af dejlig fløde.

Fastelavnsbollerne kan købes fra 24. januar.

Jumbo, Mindet 4, Aarhus C.


Fastelavnsbollen fra La Cabra er fyldt op med creme og hindbærkompot. Foto: La Cabra.

Den moderne

La Cabra Bakery er berømte for deres bagværk, og heldigvis har de også fastelavnsboller på hylderne. Fastelavnsbollerne fyldt med creme og hindbærkompot. Psst... La Cabra har annonceret, at de introducerer nye smage og overraskelser den kommende måned, så måske er der flere fastelavnsboller på vej.

La Cabra, Graven 20, Borggade 4F, Banegårdspladsen 1F, Aarhus C.



Den ene brune variant er med Sarah Bernhardt Mousse, solbær og remonce. Den lyserøde er med flødecreme, remonce og hindbær. Foto: Martin Ib


Den overdådige

Et besøg på en af Martin Ibs mange caféer overbeviste os om, at vi måtte prøve hans overdådige fastelavnsboller. Ind imellem en række mere afdæmpede boller med brun og lyserød glasur er der to meget festlige med fyldig og formfuldent flødeskum .

Den ene brune variant er med Sarah Bernhardt Mousse, solbær og remonce. Den lyserøde er med flødecreme, remonce og hindbær.

Martin Ib, Meny Langenæs, Risskov Brynet, Pakhusene Aarhus Ø, Frichsparken Åbyhøj


Fastelavnsbollen fra Hamanns er en bløddejsbolle fyldt op med creme, solbær og rose. Foto: Sofie Amalie Skovsager

Den smukke

Er du på sociale medier, så er du stensikkert stødt på den smukke, lyserøde fastelavnsbolle fra Hamanns, Emma 1990. Den er faktisk så eftertragtet, at man ofte bliver nødt til at bestille i forvejen for ikke at gå forgæves.

Smagen er ikke hindbær, som farven ellers frister til at tro, men rose, og så er der også solbær inden i.

Hamanns, Emma 1990, Gammel Munkegade 5, Aarhus C.

Mor Annas fastelavnsboller med wienerdej og flødeskum er næsten ikke til at modstå. På billedet ses fastelavnsbollen med hindbærsyltetøj, vaniljecreme og hindbærskum. Foto: Sofie Amalie Skovsager


Den smørrige wienerdej

For mange er fastelavnsboller lig med wienerdej og flødeskum. Og det forstår vi godt!

Mor Anna har intet mindre end fire bud på den klassiske luksusudgave af fløde-fastelavnsbollen: 1) citronfløde og lemon curd creme 2) abrikosmarmelade, karamel og vaniljecreme 3) Sarah Bernard creme, hindbærskum, brombær og nougatcreme 4) hindbærsyltetøj, vaniljecreme og hindbærskum.

Mor Anna, Mejlgade 5, Aarhus C.


Lisagers fastelavnsbolle er en smørbagt bløddejsbolle fyldt med hjemmelavet vaniljecreme og nougat. Foto: Lisagers Delikatesse


Den gammeldags

Lisagers fastelavnsbolle er en smørbagt bløddejsbolle fyldt med hjemmelavet vaniljecreme og nougat. Ovenpå er der chokoladeganache lavet på Callebauts mørke chokolade.

Fastelavnsbollerne laves onsdag, fredag og lørdag over middag.

Lisagers Delikatesse, Rolighedsvej 34, Risskov.


Der er godt med fyld i Gartnergårdens take på en fastelavnsbolle. Den faste bolle er med til at holde det godt sammen og får konsistenserne til at spille. Foto: Stine Østergaard


Den gode kombi

Vi så en video her på redaktionen af, hvordan Gartnergården samlede deres fastelavnsboller, og savlet dryppede næsten ned over skrivebordene. Vi blev enige om, at dem måtte vi bare smage!

Den har det bedste fra to verdener – en blød, fastcremebolle som de almindelige gammeldags men alle fyldt med masser af lækker flødecreme og forksellig flødeskum:

Man kan vælge mellem hindbærskum med lyserød glasur, solbærskum toppet med nougat og den sidste er med fløde toppet med brun glasur.

Gartnergården, Skovlundvej 15, Skødstrup.


Det er på ingen måder en traditionel fastelavnsbolle, der er i ovnen hos det nye bageri Berta. Vermouth fra fra det københavnske Phantom Spirits er en af hovedingredienserne. Foto: Berta


Den nytænkende

Berta, det nye madværksted på Frederiksbjerg, har et spændende bud på en fastelavnsbolle, der stensikkert ikke er set før: Semlor au craqueline med pisket skovbærcreme, solbær og vermouth fra Phantom spirits.

De starter fastelavnsbolleproduktionen to-tre uger inden fastelavn, som i år ligger 27. februar.

Vi kan næsten ikke vente med at sætte tænderne i dem.

Berta, Frederiks Allé 105, Aarhus C.


For Emma er et glutenfri bageri, og de laver den gammeldags slaks med creme eller remonce. Foto: For Emma

Den glutenfri

Fastelavnsbollesæsonen kan være en svær tid at undgå gluten og mælkeprodukter... Alle de fristelser alle vegne! Heldigvis findes det glutenfri bageri For Emma. De laver de gammeldags fastelavnsboller i bløddej i tre varianter:

Med vaniljecreme med enten chokoglasur eller vaniljedrys, som er gluten- og laktosefri. Eller en med hindbær, mandelremonce, lys glasur og brændte mandler, den er gluten- og mælkefri.

Man kan også købe dem med hjem på frost, så de selv kan varmes derhjemme.

Obs! Sælges fra tirsdag 18. januar.

For Emma, Vestergade 15, Aarhus C.


Café Glads fastelavnsboller er den gode gammeldags slags med en blød bolle fyldt med hindbærremonce og æblekompot. Foto: Sofie Amalie Skovsager


Den til gåturen

Café Glads fastelavnsboller er den gode gammeldags slags med en blød bolle fyldt med hindbærremonce og æblekompot. Fastelavnsbollen er ikke stoppet til med randen med fyld, så den er nem at tage med på gåturen.

Cafe Glad, Frederiks Allé 127, Aarhus C.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.