Popkometen Maximillian spiller fra sit nye album på Train

Maximillian har direkte kurs mod stjernerne med fødderne plantet solidt helt nede på jorden med 11 nye sange.

Artiklens øverste billede
Maximillian er kun 22 år gammel, men har allerede gang i en flyvende karriere. Pressefoto

På tærsklen til voksenlivet reflekterer 22-årige Maximillian på sin længeventede albumdebut, ’Too Young’, over følelser fra barndommen, teenageårene, livet her og nu – og alt det ukendte der venter forude.

Alt det, han i bund og grund altid har haft lyst til at få snakket om og bearbejdet, men som han ofte har undertrykt.

Det kan man læse i en pressemeddelelse fra Train, hvor popkometen giver koncert 10. februar.

Og det er med venskabet som rammefortælling, at Maximillian nu udfolder 11 sange om livet og kærligheden gennem egne erfaringer – de hårde slag og tydelige ar på sjælen, det kan give – ord, tekster og melodier, som den unge sangskriver håber kan inspirere og give noget videre til den der lytter.

Blakket fortid

Maximillian blottede sin blakkede fortid på sangen ’Beautiful Scars’ – et underspillet kæmpehit, som blandt andet. gik #1 på Filippinerne sidste år og siden opnåede Triple-Platin status med næsten 100 millioner streams bare på Spotify.

Her viste Maximillian sig for første gang som en hudløst ærlig sangskriver, der nu turde sætte ord på hvordan han som helt ung, rodløs teenager, havde taget alt for mange forkerte valg og pludselig så sig selv stå på kanten af livet med blikket mod afgrunden.

Soul og triphop

Da Maximillian debuterede som blot 17-årig var det med en særegen elektronisk soul-inspireret sound, der også trak paralleller til 90’ernes sfæriske triphop.

Siden er poppen begyndt at skinne klart igennem hos den danske sangskriver, men når ’Too Young’ bevæger sig fra det simple, klaverdrevne åbningsnummer over i den pulserende outro på den selvransagende ’Mirror’, er det helt bevidst og næsten som om de to sange smelter sammen og bliver til en.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen