Kommunen uddeler blomsterfrø

Pulje skal skabe flere vilde blomsterenge i Aarhus.

Artiklens øverste billede
I Langkærparken i Tilst, som er en del af boligforeningen Al2bolig, har de etableret en vild blomstereng med frø fra blomsterfrøpuljen. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Har I et græsareal, som ikke bliver brugt? Så har I nu muligheden for at forvandle det til en farverig blomstereng.

Aarhus Kommune har netop åbnet for ansøgninger til blomsterfrøpuljen, for tredje gang, som blandt andre grundejerforeninger og fællesråd kan søge. Det står i en pressemeddelelse fra kommunen.

Puljen blev oprettet sidste år som en del af Aarhus Blomstrer Vildt – en indsats, som skal fremme biodiversiteten og få aarhusianerne med på den vilde vogn.

Lidt er også godt

For at få del i puljen skulle man tidligere have et areal på 200 m2 til rådighed, men det er nu ændret.

»Vi er rigtig glade for, at vi igen kan dele blomsterfrø ud til aarhusianerne. Der har været stor interesse for puljen – også fra folk, som har mindre arealer til rådighed. Det har vi taget til os, og derfor har vi nu nedskaleret til 100 m2, så endnu flere har mulighed for at søge,« siger Hanne Lund Steffensen, som er projektleder hos Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Fem fodboldbaner blomster

To gange tidligere har puljen været åben for ansøgninger, og siden er knap 30.000 m2 – svarende til næsten fem fodboldbaner – omdannet til vilde blomsterenge.

Frøpuljen består af fire forskellige blomsterblandinger; Sommerfugleblandingen, Dansk Vildeng, Engblanding til Lerjord og Salttolerant Blomsterblanding. Hvilken blanding man får, afhænger af jordbunden på det areal, der skal omlægges.

For at få del i puljen er der nogle få krav, som skal opfyldes. Blandt andet skal man have et område på minimum 100 m2 til rådighed, og arealet skal være privatejet – men tilgængeligt for alle.

De øvrige kriterier kan findes på Aarhus Kommunes hjemmeside under projektet Aarhus Blomstrer Vildt, hvor man også kan blive klogere på, hvordan man søger. Ansøgningsfrist er 15. marts.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen