Fotografier fra farverige Cuba

Cuba er et land med et farverigt folkefærd, og Henrik Normann udstiller fotografier derfra på Åby Bibliotek.

Artiklens øverste billede
Cuba er et faverigt land og et mekka for en fotograf som Henrik Normann. Foto: Henrik Normann
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Henrik Normann har altid interesseret sig for at færdes i naturen, lysten og iveren for at fotografere, er startet her.

»Han har et medfødt talent og et særlig godt fotografisk øje. Han kan se de små ting i det store. Det er mest naturen, vandet, solen, himlen og måne han ser som værende fantastisk og uforklarligt,« skriver Åbyhøj Bibliotek i en pressemeddelelse om den autodidakte fotograf, som har taget en masse billeder fra mange steder i verden.

Ét af de steder er altså Cuba, og billederne kan man se på biblioteket frem til 26. februar.

Rejseleder

Henrik Norman han har gennem flere år haft job som rejseleder først hos Stjerngård Rejser i Mellem- og Sydamerika, i den forbindelse kom han også til Cuba. Her danser man fra man begynder at gå til benene ikke vil mere.

»Cuba er et fantastisk land for en fotograf, der er motiver alle vegne i naturen, bygningerne, og ikke mindst den farverige og kunstneriske befolkning.«

Det cubanske folk har inspireret Henrik Normann, der selv er gift med en cubansk kvinde. Foto: Henrik Normann

Cubansk kærlighed

Fotografen blev forelsket i en cubansk pige. Han blev gift med hende. Hun var læge. De boede i Cuba i syv år inden hun fik lov til at forlade landet. I dag bor familien i Spanien. Også her fotograferes der også på livet løs. Han arbejder som rejseleder hos Risskov rejser.

Åbyhøj Bibliotek slutter pressemeddelelsen af med et håb om, at denne udstilling med Henriks cubabilleder vil være så inspirerende, at man får lyst til at vide noget mere – læse bøger om Cuba og Mellemamerika og eventuelt besøge det spændende land og ikke mindst det farverige folkefærd.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen