Happy Hour Impro Comedy: Morsom improvisation med hjælp fra publikum

Happy Hour Impro Comedy er en af de få impro-grupper i Aarhus, som improviserer sketches på dansk. 10 marts inviterer gruppen publikum til at være - og grine - med på Teatret Svalegangens Off The Record scene.

Artiklens øverste billede
Happy Hour Impro Comedy kan opleves på Teatret Svalegangens Off The Record scene 10. marts. Her vil (fra venstre) Patrick Cassells, Niels Flensborg og Niels Nørkjær levere morsomme, improviserede sketches med input fra publikum. Pressebillede
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Torsdag aften 10. marts er der mulighed for at opleve impro comedy live, når den aarhusianske improgruppe Happy Hour Impro Comedy træder op på Teatret Svalegangens Off The Record scene.

Gruppen er en af bare to improgrupper i Aarhus, der performer på dansk.

»I 2020 dannede jeg sammen med Filip Kiil og Niels Flensborg Happy Hour Impro Comedy gruppen. Vi er alle tre garvede improkomikere og egentlig en udspringsgruppe fra en engelsk improgruppe. Vi tænkte, det var for galt, at det stod så sløjt til med impro comedy til danskere i Aarhus, og besluttede os for at gøre noget ved det,« fortæller 27-årige Patrick Cassells.

Ifølge ham er der i Aarhus – og i hele Jylland – kun to dansksprogede improgrupper; Happy Hour Impro Comedy og Blot til lyst, der er en aarhusianske improgruppe, som har eksisteret siden 1990.

»Impro comedy er niche i Aarhus – folk ved dårligt nok, hvad det er. I København er impromiljøet meget større med to-tre improskoler og flere scener dedikeret til impro. I Aarhus har vi ingen af delene. Vil vi ud at optræde her i byen, skal vi lede efter en scene.« Patrick Cassells sukker let.

Impro comedy genren har for længst vundet frem i udlandet og er kæmpestor i lande som England, Frankrig, Belgien og Holland. Men i Danmark har genren ligesom ikke rigtigt fået fodfæste.

»I Aarhus har vi en hel del stand-up comedy, mens man skal lede længe efter impro comedy. At impromiljøet er så snævert i Aarhus, tror jeg, skyldes, at der ikke har været lokale aktører, der er gået stærkt og hårdt ud for at vise folk, hvad impro er. Blot til lyst har eksisteret i mange år og er rigtig dygtige, men måske de lidt har tabt pusten i forhold til at være de eneste til at udbrede kendskabet til impro comedy. Det hjælper vi nu med,« lyder det beslutsomt fra Cassells.

For os der måtte være i tvivl om, hvad forskellen helt præcist er på comedy og impro, er Patrick Cassells den rette at spørge, og han sætter velvilligt nogle ord på de to genrer:

»I stand-up comedy er der som hovedregel en person på scenen, der fortæller jokes. Taler vi om Open Mic, er der måske lidt improvisation ind over, men ellers er det jokes, som er forberedt og valgt af komikeren selv. Til impro er der mindst to personer sammen på scenen, som improviserer sketches og sjove scener ud fra publikums inputs. På den måde er impro meget på publikums præmisser.«

Happy Hour Impro Comedy blev dannet i 2020 og er en ud af to dansksprogede improgrupper i Aarhus. Pressebillede

Jagten på en scene

Siden det komiske trekløver dannede Happy Hour Impro Comedy gruppen har de optrådt gratis rundt omkring på byens caféer og barer.

»Vi har optrådt gratis på caféer og barer rundt omkring i byen for at skabe opmærksomhed omkring improgenren. Der er kommet en masse mennesker, og folk har været meget begejstrede, så vi tænkte; lad os putte det på en rigtig scene og se, hvad det kan,« fortæller Patrick Cassells.

»Vi fik en aftale med UngK i Nørre Allé, hvor vi lavede tre shows i slutningen af 2020. De shows gik godt, men så kom der desværre en lang lockdown...«

Efter den seneste nedlukning har Happy Hour Impro Comedy optrådt til en symbolsk entrépris på blandt andet Kromosom på Nørre Allé. At optræde på en café er en måde at nå ud til et publikum på, men gruppen vil gerne på scenen igen.

»At optræde på en bar er ikke det samme som at stå på en scene på et teater. På barerne er folk der primært for at snakke og drikke øl. På teatret kommer folk for at se showet, og der er et helt andet nærvær. Derfor glæder vi os også rigtig meget til at skulle optræde på Teatret Svalegangens Off The Record scene med Happy Hour. Ikke alene fordi det giver os en chance for at skabe os et navn – det er selvfølgelig dejligt – men det er også en god mulighed for at udbrede kendskabet til impro.,« siger Patrick Cassells.

Når man interagerer med publikum, som vi gør fra scenen, skaber det rigtig god energi både på scenen og i salen. Succeskriteriet for os er, at vi kan mærke, at vi får skabt en god stemning – og det sker helt automatisk, når folk griner sammen.

Patrick Cassells, komiker og en del af Happy Hour Impro Comedy

Fra tre til fire

Happy Hour Comedy gruppen er for nyligt blevet udvidet med en mand; komikeren Niels Nørkjær, som vandt andenpladsen ved DM i Comedy i 2019. Da Filip Kiil pt. er i udlandet vil det være Patrick Cassells, Niels Flensborg og Niels Nørkjær, der 10. marts indtager Off The Record scenen, hvorfra de vil levere 100 procent improviseret comedy med hjælp fra publikum.

»Jeg tror godt, jeg kan tale for hele gruppen, når jeg siger, at det for os er en sindssyg glæde at arbejde sammen med publikum. Når man interagerer med publikum, som vi gør fra scenen, skaber det rigtig god energi både på scenen og i salen. Succeskriteriet for os er, at vi kan mærke, at vi får skabt en god stemning – og det sker helt automatisk, når folk griner sammen.« Patrick Cassells lyder oprigtigt begejstret.

»Fordi showet er improviseret, er vi altid lidt bange for på forhånd at love, at folk kommer til at grine hysterisk, men det er næsten altid resultatet af vores show. Men vi tør i hvert fald godt love, at man bliver godt underholdt,« fortsætter han.

Latter i vente

Happy Hour Impo Comedy gruppen håber, at showet på Teatret Svalegangen bliver det første af mange flere.

»Helt grundlæggende håber vi at få en aftale med et eller flere teatre i byen, hvor vi kan optræde mindst et par gange om måneden. Det ville være fedt! Nu har vi fået en fod indenfor på Off The Record, og vi arbejder også på at få et show på Teater Katapult på Godsbanen,« siger Patrick Cassells.

Han mener at kunne mærke en stadig voksende interesse for impro fra både publikum og fra skuespillere, komikere og andre, der gerne vil prøve kræfter med genren.

»Vi kan mærke, at interessen for impro lige så stille begynder at vokse. Særligt blandt folk, der gerne vil udøve impro. Det er fedt, fordi det kan give flere kræfter til at vise, hvad det er, genren kan. Til en start går vi efter at få nogle gode aftaler med de etablerede scener i byen, men vores drøm er da at få en scene i Aarhus dedikeret til impro comedy alene. Og optimismen lever.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.