Dansk krigsdrama gæster Svalegangen

Dramatiseringen af Carsten Jensens Den første sten kommer til Aarhus.

Artiklens øverste billede
Forestillingen Den første sten gæster Svalegangen 15. til 19. marts. Pressefoto.

Præcist 20 år efter indledningen af den danske indsats i Afghanistan opfører Teatret Møllen Den Første Sten baseret på Carsten Jensens roman af samme navn. Et overvældende krigsdrama, der bliver vækket til live af et kvindeligt ensemble netop som en ny krig er opstået i Europa.

En gruppe danske soldater kastes ud i en grusom tragedie under en mission i Afghanistan. Det bliver begyndelsen på et intenst hævntogt i det ugæstfrie afghanske landskab.

Undervejs står soldaterne ansigt til ansigt med menneskets mørkeste sider og en virkelighed, hvor voldens sprog regerer.

Den første sten er en moderne odyssé om venskaber, forræderi og katastrofer i et land langt fra Danmark. Det er historien om, hvad krig gør ved mennesker, der lever tæt sammen i konstant livsfare. En historie om krigens gru, det danske engagement og om individets fald, når det indre fundament smuldrer.

Medvirkende i forestillingen er Connie Tronbjerg, Sara Line Møller Olsen, Maja Juhlin, Iza Mortag Frerund, Anne Blomsgård, Durita Dahl Andreasen og Emma Silja Sångren.

Forestillingen er skrevet af Brian Wind-Hansen baseret på Carsten Jensens roman og er instrueret af Rasmus Ask.

Man kan opleve Den første sten i Svalegangen fra 15. til 19. marts. Forestillingen starter klokken 19.30, bortset fra lørdag, hvor den starter klokken 16.

Billetter kan købes på svalegangen.dk.

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

sra

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen