Mungo Park: Rå ungdom og dem, der kommer hjem fra krig i kister

Forestillingen Tatovering af Reumertvindende Anna Malzer handler om at sige farvel til sin far og mindes en vild ungdom med morgenfester og unge mænd, der faldt i Afghanistan.

Artiklens øverste billede
Tatovering kan opleves på Katapult den 5. til 7. april. Pressefoto.
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Den 5. til 7. april gæster Mungo Park og dets kunstneriske leder Anna Malzer Teater Katapult med forestillingen Tatovering.

I forestillingen forsøger en kvinde i 20’erne at tage afsked med den far, som hun aldrig har kendt, mens hun trevler sin rå ungdom op, så man kan lugte kartoffelmosen fra Kentucky Fried Chicken og høre ekkoet af de afdøde, amerikanske rappere til morgenfesterne lige der, hvor der tales 20 forskellige sprog i opgangene, men få taler ét flydende.

Der er absurd og morsom feminin selvjustits, når hun hævngerrigt ydmyger sin meget ældre butikschef, fordi han lægger an på hende og veninden, men der er også livsændrende alvor, når en af drengene drager i krig i Afghanistan og kommer tilbage i en kiste.

Personligt tema

Mungo Parks kunstneriske leder, Anna Malzer, er dramatiker og instruktør på Tatovering.

»Jeg er selv vokset op i et miljø, hvor jeg i min ungdom oplevede en række dødsfald blandt unge mænd omkring mig. Tatovering er selvfølgelig fiktion, men temaet er både personligt og politisk for mig som dramatiker,« fortæller hun.

»Jeg skrev teksten lige efter min egen far også døde for tidligt. Den handler ikke om ham specifikt, men historien strømmede ud af mig, og derfor emmer den nok af en slags kontroltab, en rablen, der nogle steder er vrøvlende og nogle steder knivskarp - en tone, som jeg ikke var kommet til, hvis jeg ikke stod midt i en krise,« fortsætter Anna Malzer, der i 2019 vandt i Talentpris til Årets Reumert for sin dramatikerdebut 16.29.

sra

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen