Kunst om stilhed i Elsted Sognegård

Stilhed var inspirationen til den kunst, Anne-Mette Nyland udstiller i Elsted.

Artiklens øverste billede
Kunst af Anne-Mette Nyland kan opleves på Elsted Sognegård frem til september. Pressefoto.
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Søndag den 24. april er der fernisering på Elsted Sognegård, når der åbner en udstilling med den norskfødte kunstner Anne-Mette Nyland.

Anne-Mette Nyland har været optaget af begrebet stilhed i en del år, og den har været og er stadig hendes kilde til inspiration. Titlen på udstillingen er da også Dynamic Silence.

Malerierne er blevet til under et arbejdsophold i Barcelona, hvor kunstneren var nabo til Gaudís berømte katedral, La Sagrada Familia.

For Anne-Mette Nyland er katedralen en sansemæssig kraftfuld oplevelse af dekoration, skulptur, symbol, glasmosaik, lys og rum. På trods af det stærke indtryk bliver man fyldt med stilhed, når man kommer ind i katedralen, hvilket er en stor kontrast til den storby, som katedralen er omgivet af.

Anne-Mette Nyland har arbejdet med elementer fra naturen, symbolverdenen og alle de indtryk, som byen gav, og har blandet det hele sammen og forsøgt at skabe ro.

Ved ferniseringen bydes på et mindre traktement, og der vil være underholdning ved Elstedkoret.

Udstillingen vil hænge i sognegården frem til den 7. september og kan ses, når kordegnen er til stede. Man kan kontakte kirkekontoret på 40 12 10 65, hvis man vil være sikker på ikke at gå forgæves.

sra

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen