Kan du komponere filmmusik?

Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus udskriver konkurrence for filmkomponister.

Artiklens øverste billede
Det er nu, du har muligheden, hvis du har en filmkomponist i maven. Pressefoto.
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Til alle gode spillefilm hører et ekstraordinært stykke filmmusik. Derfor udskriver Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus en filmkomponistkonkurrence som en del af Music City Aarhus 2022.

Formålet er at bidrage til udviklingen af lokale filmkomponister. Konkurrencen giver nemlig komponisterne I Aarhus og Vestdanmark mulighed for at skrive filmmusik til et uddrag af den biografaktuelle danske thriller Klienten, som er optaget og produceret i Aarhus og er instrueret af Annders Rønnow Klarlund.

Fem finalister får mulighed for at høre deres værk blive spillet live af Aarhus Symfoniorkester ved en koncert i Musikhuset lørdag den 5. november, hvorefter en jury uddeler pengepræmier til de bedste, nye soundtracks. Juryen består af instruktør Anders Rønnow Klarlund, filmkomponister Sanne Grauland og Jacob Groth samt musikchef ved Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin.

Alle komponister har mulighed for at deltage uanset erfaring og baggrund. Ved tilmelding får man tilsendt cirka fem minutters uddrag af filmen, som man så skal skrive ny musik til.

Tilmeldingsfristen er den 12. maj. Man kan læse nærmere om, hvordan man tilmelder sig på https://www.aarhussymfoni.dk/filmmusik/.

sra

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen