Solo på lærred og papir

Det er Galleri Lene Bilgravs første soloudstilling med billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensen.

Artiklens øverste billede
Det er udklippede, iturevne og sammensatte billeder, som afspejler, hvad der i øjeblikket interesserer Lisbeth Eugenie Christensen i billederne i udstillingen "Hello Time" på Galleri Lene Bilgrav. Pressefoto

Galleri Lene Bilgrav er stolt af at kunne invitere inden for til den første soloudstilling i galleriet med billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensen, skriver de i en pressemeddelelse.

På soloudstillingen ”Hello Time” præsenterer Lisbeth Eugenie Christensen en række nye arbejder på lærred og papir i varierende formater.

Præcist udtryk

»Lisbeth Eugenie Christensens kunst er kendetegnet ved et konsistent, forfinet og præcist udtryk. I hendes abstrakte formsprog handler det om linje, dybde, flade og farve. Hun inddrager geometri og perspektiv for at skabe illusionen af surreelle og komplekse rum, hvor vi møder genkendelige elementer, der har revet sig løs fra deres oprindelige kontekst og er indgået i nye konstellationer eller er på vej mod opløsning,« skriver galleriet.

Lisbeth Eugenie Christensen anvender enkle, formelle greb med plads til intuition og pludselige indskydelse i hendes værker.

Et arkiv i brug

Udstillingens titel kredser om emnet tid. Den tid som var, den tid som kommer og nutiden.

I sin kunstneriske praksis benytter Lisbeth Eugenie Christensen sig af et omfattende billedarkiv. Det er udklippede, iturevne og sammensatte billeder, som afspejler, hvad der i øjeblikket interesserer kunstneren. Det er arkiv, som på en måde bliver en personlige beretning om tendenser, eksistens og erindring, men det er også et visuelt dokument på de mange veje- og vildveje, der trædes for at komponere en tegning eller et maleri. De nye værker på udstillingen tager deres afsæt i dette arkiv.

Lisbeth Eugenie Christensen er uddannet fra Tegning & Grafik på Designskolen Kolding og har udstillet på museer og gallerier i ind- og udland og modtaget anerkendende priser og legater. Christensen arbejde er repræsenteret i en række offentlige som private samlinger, her kan blandt andet nævnes Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond og Johannes Larsen Museet.

Udstillingen ”Hello Time” kan ses frem til 28. maj.

Der er fernisering lørdag 23. april kl. 13-16. Kunstneren vil være til stede, og alle er velkomne.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen