De nyeste stjerneskud på Aarhus Teater viser hvad de kan

Oplev fem nye skuespiltalenter i Aarhus Teaters urpremiere på en hjertevarm og nuanceret historie om at elske livet uden for storbyen.

Artiklens øverste billede
Ditte Marie Tygesen har skabt denim-kostumerne og en scenografi, hvor de skrå brædder er forvandlet til ét stort lærred, hvor karaktererne gennem stykket tegner deres egne fortællinger. Foto: Rumleskafte
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Velkommen til provinsen, hvor forfesterne foregår i bilen på markvejene, cykeldækkene knitrer i gruset på gårdspladserne, bogbussen kan skaffe hvad som helst og Sankt Hans-festen er årets lokale begivenhed.

Henrik Szklany har skrevet spritny dansk dramatik direkte til Den Danske Scenekunstskoles afgangshold 2022 – og resultatet kan du se på Stiklingen på Aarhus Teater fra 23. april indtil 14. maj.

De fem skuespillertalenter er: Kristoffer Eriknauer, Sarah Simone Jørgensen, Emil Busk Jensen, Clint Ruben og Amanda Friis Jürgensen.

"Himmelvendt" handler om ungdomslivet i provinsen. Pressefoto

Ung uden for storbyen

Sådan er rammen for de fem karakterer i ”Himmelvendt”. En historie fra Danmark uden for de store byer og om, hvordan det er som ung voksen at blive boende i de landområder, hvor man er vokset op, fordi man har lyst.

Stykket byder på et trekantsdrama, på en styrketest af barndomsvenskaberne og på et opgør med de fordomme om kønsroller, der hersker uden for byerne.

Henrik Szklany har skrevet et originalt stykke dramatik, som er skræddersyet til de fem fremadstormende skuespiltalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen