Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Charlotte Fogh Gallery præsenterer udstillingen "Hvad kan jeg hjælpe dig med?" af Maria Wæhrens.

Artiklens øverste billede
"Hvad kan jeg hjælpe dig med?" tager afsæt i en af Maria Wæhrens' drømme. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Udstillingen ”Hvad kan jeg hjælpe dig med?” er Maria Wæhrens’ første soloudstilling i galleri Charlotte Fogh og viser malerier og værker på papir, som fortolker en håndsrækning fra en uventet kant.

En engel i en drøm

Titlen på udstillingen stammer fra en drøm, som Wæhrens havde i sommeren 2019.

I drømmen manifesterer en engel sig for kunstneren, der spørger Wæhrens: »Hvad kan jeg hjælpe dig med?«.

De titelløse værker på udstillingen er skabt intuitivt ud fra kunstnerens undersøgelse og erkendelser af de følelser, som mødet med englen i drømmen affødte: Hvad var det, englen skulle hjælpe Wæhrens med?

I værkerne på udstillingen trækker Wæhrens tråde til den abstrakte ekspressionisme i et ønske om at inkludere beskueren i sin visuelle og fænomenologiske bearbejdelse af denne drøm. Wæhrens oversætter på udstillingen sit liv og erfaringer til værker, der italesætter livets flygtighed, men som også opfordrer til at tage imod en kærlig håndsrækning, når den byder sig.

Om kunstneren

Maria Wæhrens (f. 1976) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og det Kongelige Danske Kunstakademi.

I 2021 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Wæhrens er i dag repræsenteret på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, i Statens Kunstfonds samling og Spar Nord Fondens samling.

Der er fernisering lørdag 30. april kl. 13-15, og udstillingen kan ses på Charlotte Fogh Gallery frem til 4. juni.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen