Ny Strygerfestival ser dagens lys

Artos Festival 2022 er en ny musikfestival i Aarhus med strygekvartetten Artos Kvartetten som gennemgående ensemble.

Artiklens øverste billede
Strygekvartetten Artos Kvartetten er dannet i 2018 af fire solo strygere fra Aarhus Symfoniorkester ud fra et ønske om at spille strygekvartet på allerhøjeste niveau. Ud over koncerter med strygekvartet-repertoire, har kvartetten optrådt i alternative konstellationer som f.eks med accordeonisten Lelo Nika og popsangeren Dayyani. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

De fire solostrygere fra Aarhus Symfoniorkester har brugt corona nedlukningen til at planlægge en musikfestival med i alt ni events i løbet af maj.

Det er fire kammerkoncerter, to pædagogiske events med elever fra Aarhus musikskole og MusikSak fra Hasle skole, samt et foredrag med hjerneforsker og jazz bassist Peter Vuust: “Om at øve sig og blive god til noget”.

Det skriver strygekvartetten Artos Kvartetten i en pressemeddelelse.

Også for de grønne

Alt i alt er der noget for enhver smag; Lige fra J.Brahms’ klaverkvintet, Vaughan Williams’ sangcyklus, Mozarts klarinetkvintet til en jazz-verdensmusikkoncert med musik skrevet i Teheran, hvor der bliver sunget på dansk, engelsk og farsi.

»Specielt for unge mennesker og måske ikke så koncert-vant publikum kan koncerterne med cellisten Jonathan Swensen og violinisten Alva Holm anbefales,« skriver strygerkvartetten i pressemeddelelsen.

Koncerttidspunktet er sat til kl.19-20.15, netop af hensyn til de mindste.

Programmerne er dog også interessante for et mere garvet publikum, så her er muligheden for at tage sine børn eller børnebørn med til koncert. Der er fri entre for børn under 18.

Artos Festival program

10.maj kl. 17: Cello Temadag med cello ensemble fra Aarhus musikskole

10. maj kl. 19: Koncert med cellisten Jonathan Swensen og Søren Rastogi

22. maj kl. 15: Koncert med klarinettist Mathias Kjøller og Artos Kvartetten

23. maj kl. 19.30: Koncert med tenor Jens Krogsgaard og pianist Emil Gryesten

25. maj kl. 19: Koncert med violinisten Alva Holm i front

26. maj kl. 16: Koncert med MusikSak og Artos Kvartetten

26. maj kl. 19.30: Foredrag med Peter Vuust

28. maj kl. 20: “MIne miniaturer” af Camilla Dayyani

29. maj kl. 15: Kammerkoncert med Trio con Brio og Artos Kvartetten

Koncerterne spilles på fem forskellige spillesteder i Aarhus: Musikhuset, Helsingør Theater, Den gamle by, Skt.Lukas Kirke, Folkestedet og Elværket, Åbyhøj.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen