Jernalderbyen under den nye skole

Peer Kjær Andersen og Marianne Vasard Nielsen fortæller om livet i en jernaldergård med udgravningerne i Elev som inspiration.

Artiklens øverste billede
Der er foredrag om jernalderen i Elsted sognegård i anledningen af, at der er fundet spor af en jernalderlandsby ved udgravninger i Elev. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

De arkæologiske udgravninger ved Elev, hvor den nye skole skal bygges, har afsløret, at der har ligget en landsby i jernalderen.

Da Peer Kjær Andersen og Marianne Vasard Nielsen i oktober 2021 var på besøg i udgravningen fortalte udgravningsleder arkæolog Laurits Brobjerg om Moesgaard Museums udgravninger. Han havde sat stadier i stolpehullerne på et jernalderhus, og det gav anledning til megen snak om husets størrelse og brug.

Peer Kjær Andersen og Marianne Vasard Nielsen har tre gange i 1990'erne levet som i jernalderen i Lejre. Pressefoto

»Da vores familie har været arkæologisk forsøgsfamilie på Lejre, heraf tre gange 14 dage i netop jernalderen fra 1991 til 1998, har vi fundet det relevant at fortælle om vores erfaringer fra den tid og prøve at sætte udgravningerne i Elev i perspektiv,« fortæller Peer Kjær Andersen og Marianne Vasard Nielsen i en pressemeddelelse.

Det gør de ved en foredragsaften tirsdag 10. maj kl. 19.30 i Elsted sognegård.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen