En containerfuld af jazz

Kissa er et nyt formidlingsinitiativ fra Aarhus Jazz Orchestra. Det er en container fyldt med jazz, kaffe og nysgerrige samtaler.

Artiklens øverste billede
Navnet Kissa kommer fra Japan, hvor en ”jazzkissa” er en lyttecafé hvor nysgerrige lyttere kan gå på opdagelse i jazzmusikken. Pressefoto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.


Kissa er en specialdesignet container som over de næste seks måneder kommer i anledning af Music City Aarhus 2022 rejser rundt i Aarhus og danner ramme om koncerter, talks, folkemøder og meget andet i samarbejde med en række lokale aktører.

Indtil videre er der planlagt seks forskellige stop i seks forskellige områder i Aarhus Kommune, og første stop er Bassin 7 på Aarhus Ø 8. maj til 22. maj.

Det fremgår af en pressemeddelelse om den nye jazz-container.

Hvorfor Kissa?

Det overordnede tema for KISSA er nysgerrighed. Og det skyldes, at en drivkraft i jazzmusikkens udvikling altid har været nysgerrighed.

Jazzen har lånt, stjålet og ladet sig inspirere af andres musikalske idéer. På den måde har nysgerrighed overfor andre musikalske strømninger og åbne, nysgerrige møder været en katalysator for udvikling, kreativitet og nye indsigter

»Det er dette, vi ønsker at dyrke med Kissa; et rum hvor man i fællesskab dyrker jazzens åbenhed og nysgerrighed på tværs af musikalske genrer og kulturelle udtryk,« skriver Aarhus Jazz Orchestra i pressemeddelelsen.

»Navnet Kissa kommer fra Japan, hvor en ”jazzkissa” er en lyttecafé hvor nysgerrige lyttere kan gå på opdagelse i jazzmusikken. Vi har udvidet begrebet lidt og har lavet en KISSA, hvor vi inviterer alle interesserede til at gå på opdagelse i talks og koncerter, og så håber vi, at vi samtidig kan inspirere folk til at være lidt mere nysgerrige på hinanden,« fortæller Aarhus Jazz Orchestras orkesterchef, Anders Ørbæk

Vælg selv programmet

Aarhus Jazz Orchestra vil løbende præsentere koncerter med egne musikere og kunstneriske samarbejdspartnere, ligesom at der lanceres en podcast om kunst og nysgerrighed, arrangeres større folkemøder på Frederiksbjerg og i Gellerup, talks og debatter om aktuelle emner og meget mere. Ved siden af dette vil man også kunne besøge containerens billige kaffebar, snuppe et sæt høretelefoner og lytte til kuraterede spillelister og spille et spil ”Lynhistorier”.

Udover de arrangementer som Aarhus Jazz Orchestra er afsender, er ønsket at lokale aktører har lyst til at bruge KISSA som ramme for egne idéer og arrangementer – hvad end det er strikkeklub, koncerter, foreningsmøder, workshops eller noget helt femte.

Man kan læse mere om de forskellige opholdssteder og programmerne på www.kissaaarhus.com og på Instagram.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen