Vor Frues Kantori synger for Maria, maj og Ukraine

Koncert til Maria og maj er tilbage. Koncerten er gratis, men man kan støtte hjælpen i det krigsramte land.

Artiklens øverste billede
Vor Frues Kantori synger for maj måned. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Søndag 15. maj kl. 20 synger Vor Frues Kantori i Vor Frue Kirke i Ryesgade Koncert til Maria og maj måned som første koncert i to og et halvt år.

Som altid er koncerten formet efter den katolske Vesper og den anglikanske Evensong, der vil opleves som i en engelsk katedral i det høje kirkerum med cirka 20 m til loftet og syv sekunders efterklang. Der er musikalsk optakt fra kl. 19.30.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra koret, hvor der også står, at det bed orglet denne gang er organist Lars Fløe, på violin Matthias von Niessen, Århus Symfoniorkester og sanger i Kantoriet, og på obo den helt unge Weronika Blautenberg. Desuden trompetist Tristan Button, og på harpe Sosha Lillielys Gornitzka, som også er sopran i Kantoriet. Lektor: Hans Jørgen Frederiksen eller Christina Weissdal.

Leder af soprangruppen og solist gennem 33 år er Sanne Kolman.

Ukrainsk fredshymne

Til koncerten synges altid gregorianske satser, Davidssalmer, Preces og Responses, samt Koralmotetter og hymner.

Ved denne lejlighed specielt Jesus bleibet meine Freude, Ave Maris Stella, Kyrie fra 9. Messe til Jomfru Maria, 2 Bach-Koraler og Ps. 46 af italienske Viacana. Slutsalmen for første gang: Mægtigste Kriste med pompøs trompet-intro.

Der sluttes med en ukrainsk glædes- og fredshymne sunget på ukrainsk af Lina Ratkeviciute (Vildé), som også er sopran i Kantoriet.

Der udleveres program, og der er fri entré. Frivillige MobilePay bidrag går til kirken, og støtte til Jesuitternes hjælp i Ukraine.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen