Lørdagsmatiné med lykkelig piano

Koncerten i Brabrand med Bjørkøe og Hav er led i Øjeblikke af Lykke Touren, som bringer parret rundt i landet med musik og poesi.

Artiklens øverste billede
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Ved koncerten 21. maj klokken 16 i Brabrand spiller pianisten Christina Bjørkøe værker af Carl Nielsen, Fanny Mendelssohn, Frédéric Chopin og Maurice Ravel.

Niels Hav læser digte fra bogen ”Øjeblikke af lykke”, som nu er ude i 3. oplag.

Christina Bjørkøe har blandt andet indspillet Carl Nielsens klaverværker og Beethovens Diabelli Variationer, og Niels Hav har skrevet en anmelderrost digtsamling, om eksistensens inderste grundstof.

Solist og kammermusiker

Christina Bjørkøe modtog Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris 2021. Hun er elev af Therese Koppel, og blev som 19-årig optaget på Juilliard School i New York.

Efter årene i USA afsluttede hun sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden givet talrige koncerter som solist og kammermusiker herhjemme og i udlandet. Hun har blandt andet modtaget Victor Borges Musikpris og P2-prisen.

Oversat til mange sprog

Niels Hav har udgivet en række digt- og novellesamlinger, hans poesi er oversat til mange sprog. Digtsamlingen ”Moments of Happiness” er netop udkommet i Vancouver.

Han var i Brasilien for at deltage i bogmessen i Rio, da et udvalg af hans digte udkom i portugisisk oversættelse. Niels Hav har blandt andet modtaget Statens Kunstfonds treårige legat.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen