Aktivistiske fortællere på scenen

"Mig som Aktivist" er overskriften, når Katapults StorySlam rammer endnu en runde i den store fortælledyst.

Artiklens øverste billede
StorySlam er for alle - både at deltage i og lytte til. Foto: Jens Peter Engeda
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

»Vores nutid har de senere år har været stærkt præget af en verdensomspændende pandemi… og nu af en grusom krig, uhyggeligt tæt på os. Den slags begivenheder tegner altid forskelle og nuancer skarpt op i samfundsdebatten – flere finder sig selv aktivt involveret i at argumentere for en sag, end i fredeligere, mere kriseløse tider.«

Sådan indleder Teater Katapult den pressemeddelelse, der leder op til temaet for næste runde af den store fortælledyst, som på den måde afspejler nutiden, da det netop er: ”Mig som aktivist”.

De tilmeldte fortællere er mennesker som dig og mig, der fortæller to, korte, selvoplevede og virkelige historier fra deres liv. Mindst én af dem skal ligge inden for StorySlam-temaet – og der er mulighed for at fortolke temaet bredt.

Politik, hippier og punk

19. maj fortæller Manar Salem, lærer i en modtageklasse for ukrainske børn, om, at han egentlig hader politik. Alligevel er han nødt til at følge med i det politiske liv for at kunne gøre en forskel, der kan modarbejde, at det danske samfund udstiller ham og hans børn og i fremtiden hans børnebørn som anderledes, føler han.

Mød også Henrik Mortensen, Anæstesisygeplejerske, der synes, at det forpligter at være fra hippierne og christianitternes storhedstid 1960’erne – og fortæller om, at han nok mener at have ydet sit aktivistiske bidrag til verden!

At være eller ikke være – punk og provokerende aktivist? Det spørger Conny Radza, formidler og underviser, sig selv om. Til StorySlam fortæller hun sin personlige historie om, når interessen for at kæmpe for en sag i bund og grund handler mere om at finde sin egen identitet, end om ”ægte aktivistsind”…

Mød dem og flere fortællere til StorySlam – ”Mig som aktivist!” på Teater katapult 19. maj.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen